Κοσμοσυροή στα εγκαίνια Χατζηευαγγέλου.

16 Οκτωβρίου 201015:46

XATZIEY_EGAINIA_6Με εντυπωσιακή, ομολογουμένως συμμετοχή παρά τη βροχή ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής το εκλογικό του κέντρο στο Εύλαλο.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου και εκ νέου υποψήφιος επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, επιχειρεί να γίνει ο πρώτος Δήμαρχος της Ξάνθης με τέσσερις συνεχείς εκλογές . Στην εκδήλωση των εγκαινίων  παρουσίασε τους 75, συνολικά, υποψήφιους συμβούλους του ενό στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό του έργου της τελευταίας τετραετίας και έθεσε τους στόχους για την επόμενη περίοδο.

Ομιλία Χατζηευαγγέλου

Εξέφρασε τη συγκίνηση και την ικανοποίηση για το κοινό που βρέθηκε και κατέκλυσε την περιοχή . Αναφέρθηκε στη δυσχερή πραγματικότητα που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση με τη μείωση των πόρων, σημειώνοντας ότι μόνο ο Δήμος Τοπείρου έχασε 1. εκατ. Ευρώ από τακτικές επιχορηγήσεις. «Παρόλα αυτά, σημείωσε, καταφέραμε σ’ αυτή την τετραετία να εκτελέσουμε στο δήμο μας μεγάλα έργα ύψους 4.200.000 ευρώ και άλλα μικρότερα σε κόστος – χρήσιμα όμως για την καθημερινότητα των δημοτών μας – ύψους 1.300.000 ευρώ.»

Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν απαρίθμησε έργα κτιριακά, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, διαμορφώσεις γηπέδων και νεκροταφείων, έργα οδοποιίας και υποδομής (αποχετευτικά, στραγγιστικά κλπ.), ύδρευσης, επισκευές σχολείων, παιδικών σταθμών, Εκκλησιών, Τεμενών, σε όλους τους οικισμούς του δήμου.

Παράλληλα έθεσε τους στόχους που τίθενται στη νέα πραγματικότητα του Καλλλικράτη τον οποίο εξήρε για τις δυνατότητες που δίνει στους Δήμους και οριοθέτησε την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής ως «αιχμή του δόρατος» για την αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων .

Μην τους επιτρέψετε να σας φέρονται σαν ιθαγενείς

Ιδιαίτερα όμως ήταν η αναφορά στα πρόσφατα ζήτηματα για τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων του Δήμου που προέκυψαν με αφορμή εκδρομή στην Κεσσάνη.

«Μην τους επιτρέψετε να σας φέρονται σαν σε ιθαγενείς, να προσπαθούν να σας ξεγελάσουν προσφέροντάς σας χάντρες και καθρεφτάκια. Και κυρίως, αντισταθείτε στην προσπάθεια που κάνουν να ξαναγυρίσουν τον τόπο μας σε εποχές που ευτυχώς δεν έζησε. Έκαναν «ανατολικό ζήτημα» μια μονοήμερη εκδρομή που πήγαν οι συνδημότες μας μειονοτικοί στην Κεσσάνη, φτάνοντας στο σημείο να το φέρουν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να κάνουν καταγγελία στην Περιφέρεια εναντίον μας. Με τέτοια μυαλά θέλουν να καθορίσουν τις τύχες του τόπου μας; Αυτή είναι η «αναγέννηση» που απαγγέλλονται;  Αντισταθείτε στην προσπάθειά τους να στήσουν «μπάρες» και να βάλουν διαχωριστικές γραμμές, να σπείρουν διχόνοια και να υπονομεύσουν όλες τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια, για να συνυπάρχουμε ειρηνικά Χριστιανοί και Μειονοτικοί και να συνεργαστούμε αρμονικά για την προκοπή του τόπου μας, που μας έχει ανάγκη όλους.»

Αρκετές παρουσίες

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη Τσετίν (δημοτικός σύμβουλος του απερχόμενου Συμβουλίου), ο Δήμαρχος Μύκης  Μουσταφά Αγγά, ο υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης  Φώτης Καραλίδης, ο υποψήφιος  Δήμαρχος Ξάνθης  Χρίστος Πούλιος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης  Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης  Αχιλλέας Τσαρτσάρας και πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Νομού.

Το βίντεο της ομιλίας του Στέλιου Χατζηευαγγέλου μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ  
XATZIEY_EGAINIA_5  

XATZIEY_EGAINIA_1

XATZIEY_EGAINIA_2

XATZIEY_EGAINIA_3

XATZIEY_EGAINIA_4

XATZIEY_EGAINIA_6

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr