giannakidis_eve_andrikopoulos

Διαβούλευση φορέων στην Ξάνθη με Γιαννακίδη-Καραλίδη

14 Οκτωβρίου 201007:07

giannakidis_eve_andrikopoulosΑπόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης τη διαβούλευση με τους φορείς της Ξάνθης που πραγματοποιήθήκε το πρωί της Τετάρτης στο Επιμελητήριο.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι αρκετών παραγωγικών φορέων της περιοχής και τέθηκα τα προβλήματα, οι τρόποι επίλυσης καθώς και οι στόχοι της τοπικής κοινωνίας για τα επόμενα χρόνια, τους οποίους συζήτησαν με τον Άρη Γιαννακίδη και το Φώτη Καραλίδη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η πρόταση που ακούστηκε, ανάμεσα στα άλλα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα, για επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλο το Νομό Ξάνθης.

 Όπως αναφέρεται  σε Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού Κοινωνική Συμμαχία «

 «Οι εισηγήσεις των εκπροσώπων, ιδιαίτερα σημαντικές όλες, αναφέρθηκαν στην ανάγκη της αξιοποίησης της θέσης του Νομού και όλης της περιφέρειας στα Βαλκάνια. Τονίστηκαν μεταξύ άλλων η ανάγκη επενδύσεων στην περιοχή της Ξάνθης  τόσο στον πρωτογενή  όσο και στον δευτερογενή τομέα, η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής, η ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων σε όλο τον Νομό, η στροφή σε νέες καλλιέργειες με πιστοποίηση, καθώς και η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών, η άμεση οικονομική στήριξη των αγροτών, η εκμετάλλευση του δασικού πλούτου και της αλιείας, η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να κάνει την περιοχή πόλο έλξης τουριστών (γαλάζιες σημαίες στις παραλίες μας, λιγότερη γραφειοκρατία στην έκδοση βίζας όπου είναι αναγκαία κα), η ορθότερη χρήση του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου και ο καλύτερος έλεγχος  αυτού ώστε να μην πλήττονται οι επιχειρηματίες του νομού μας , η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ώστε να μην εκτιναχτεί στα ύψη η ανεργία στην περιοχή μας καθώς επίσης και η αναγκαιότητα συνεργασίας της Πανεπιστημιακής κοινότητας με τους παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης έχοντας στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη της περιοχής. Σημειώθηκε η αναγκαιότητα ψηφιακού αρχείου όλων των δράσεων για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό αυτών καθώς  και η συμβολή σε όλα τα παραπάνω θεσμοθετημένης διαβούλευσης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν δεσμευτήκαν να δώσουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον ρόλο που της αξίζει συγκεκριμενοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr