kke201

Καταγγελία ΚΚΕ για απόλυση συνδικαλιστή στο Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών

11 Οκτωβρίου 201007:11

kke201Καταγγελία για την απόλυση του Κώστα Βογιατζή από το συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ξάνθης. Ο Κ. Βογιατζής, μηχανολόγος, είναι Γραμματέας της οργάνωσης καθώς και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Στην καταγγελία μνημονεύεται η πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης  για άλλες 4 απολύσεις που είχαν γίνει στην επιχείρηση, αποδίδοντας την  απόλυση  σε αυτό το γεγονός.

Στην καταγγελία της η Νομαρχιακή του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απροκάλυπτα τρομοκρατική και παράνομη προσπάθεια απόλυσης του Κώστα Βογιατζή, Γραμματέα της Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και Γραμματέα του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης από το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης.  Η προσπάθεια της εργοδοσίας να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης δε θα περάσει!

Είναι φανερό πως η απόλυση πραγματοποιείται γιατί την προηγούμενη περίοδο η Διοίκηση του Συνεταιρισμού ανακοίνωσε 4 απολύσεις και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης κατήγγειλε το γεγονός και προσπάθησε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε αυτές.

Το επόμενο διάστημα η εργοδοτική τρομοκρατία θα γενικευτεί σε αρκετούς χώρους δουλειάς, αφού τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση λύνει τα χέρια των εργοδοτών να χτυπάνε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Σήμερα απαιτείται οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να αντιπαλέψουν οργανωμένα τα μέτρα του Μνημονίου, να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του Νομού να καταδικάσουν το γεγονός της τρομοκρατικής και παράνομης απόλυσης»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr