manika_2

“Πήραν μπροστά” οι καυστήρες. Δεν ξεκινά η διανομή πετρελαίου

10 Οκτωβρίου 201021:43

manika_2Από την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαν να λειτουργούν οι καυστήρες της θέρμανσης στις κατοικίες της περιοχής. Κ κθαώς το απότομο κρύο έκανε άμεση την ανάγκη για θέρμανση.

 Όσοι είχαν επαρκές απόθεμα καυσίμων από την περασμένη σεζόν και όσοι έχουν εναλλακτικές πηγές θέρμανσης όπως το υγραέριο, ή τα ξύλα,  έχουν αυτή τη δυνατότητα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να υπομείνουν τα πρώτα κρύα που έγιναν αισθητά στην Ξάνθη.

Παράλληλα όμως τις επόμενες μέρες ίσως  υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα καθώς οι βενζινοπώλες κάνουν πράξη την απειλή τους για αποχή από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, όπως αναφέρουν οι Ομοσπονδίες τους. Αίτημα τους είναι η επιστροφή του φόρου από παραδόσεις προϊόντων που έγιναν στις αρχές του χρόνου, καθώς και την αλλαγή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, μέσω του οποίου γίνεται η επιστροφή. Υπενθυμίζεται ότι η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι ορατό στην Αθήνα, όμως στα βόρεια και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Ξάνθη ή και στα ορεινά πολλών νομών της επαρχίας αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα, όχι μόνο στους καταναλωτές αλλά και στα πρατήρια, πολλά από τα οποία πλέον συντηρούνται μόνο από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr