karalidis_syndyasmos

Παρουστιάστηκε η Κοινωνική Συμμαχία από Γιαννακίδη – Καραλίδη

5 Οκτωβρίου 201023:58

karalidis_syndyasmosΤη διακήρυξη αρχών και θέσεων του συνδυασμού Κοινωνική Συμμαχία για την ΑΜΘ παρουσίασε σήμερα διαδοχικά σε όλες τις πρωτεύουσες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης.

Η παρουσίαση στην Ξάνθη έγινε λίγο μετά το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Νατάσα από τον επικεφαλής και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, παρόντων και των μελών του συνδυασμού της Ξάνθης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του τοποθέτησε στο επίκεντρο των στόχων αυτής της διαδρομής τη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κάτι που αποτυπώνεται και στον τίτλο του συνδυασμού που έχει συγκροτηθεί, με επίκεντρο τον άνθρωπο όπως ανέφερε.

«Σας πληροφορώ ότι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία έχουμε αποφασίσει να κινηθούμε στο πνεύμα της εποχής, αφήνοντας δαπανηρές και ατελέσφορες πολιτικά πρακτικές του παρελθόντος μακριά από στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όλα πάνω στο τραπέζι, όλα στο φως.» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ιστοσελίδα του συνδυασμού που ξεκίνησε τη λειτουργία της, θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές για να υπενθυμίζει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, προαναγγέλοντας ίσως και τις πολλές χρήσεις του διαδικτύου που προβλέπονται στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του.  Ακολούθως διάβασε στους παριστάμενους δημοσιογράφου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιους συμβούλους την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του.

Xαιρετισμός Φώτη Καραλίδη

Από την πλευρά του ο Φώτης Καραλίδης ολιγόλογος ξεκίνησε επίσης από το θέμα της περιφερειακής συνείδησης, αναφέροντας ότι η ανάγκη αυτή υπήρξε κεντρικό προκλεογικό του σύνθημα και στις προηγούμενες εκλογές. Ειδικότερα σε ότι αφορά στο όραμά του για την Ξάνθη ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραίδη οριοθέτησε  επιγραμματικά τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ανάπτυξη της περιοχής  αναφέροντας:

«Από  την  σημερινή  πραγματικότητα,  του  οικονομικού  μαρασμού,  ο  νομός  της  Ξάνθης μπορεί  να γίνει  ένας  σύγχρονος προορισμός  για  την  εγκατάσταση  επιχειρήσεων  που  δραστηριοποιούνται  στα  Βαλκάνια, στις  υπηρεσίες,  το  εμπόριο,  την  συσκευασία,  τις  μεταφορές.

Το  Πανεπιστήμιο  μπορεί  να  γίνει  κέντρο   καινοτομίας  και έρευνας. (Υπήρξε  σχετική  πρόταση μας   στο Ν. Σ.  για  δημιουργία  Τεχνολογικού  Πάρκου). Οι  πρακτικές  παραγωγής  ποιοτικών  γεωργικών  προϊόντων,  ο  Αγροτουρισμός,  οι  ομορφιές  της  Πόλης,  της  υπαίθρου,  των  ακτών,  δημιουργούν  μια  περιοχή  σύγχρονου  τουριστικού  προορισμού. Όλα  αυτά  απαιτούν  ένα ελκυστικό  περιβάλλον,  σύγχρονη  και  αποτελεσματική  διοίκηση ανοιχτή  στον  Πολίτη,  τον  επιχειρηματία,  τον  εργαζόμενο « σημείωσε και κατέληξε εκφράζοντάς την πρόθεσή του να «φέρει το χαμόγελο στους πολίτες της περιοχής.»

Η παρουσίαση του συνδυασμού

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση ο συνδυασμός της Ξάνθης θα ανακοινωθεί πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αυτός έχει ήδη κλείσει αλλά 3 ονόματα, για λόγους τακτικής όπως αναφέρθηκε δεν αποκαλύπτονται και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Εβδομάδα. Εμφανίστηκαν πάντως οι πρώτοι από τους υποψήφιους όπως ο συνδικαλιστής των συνεταιριστικών και μέλος του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ Μπάμπη Χρυσοχοΐδης, ο μηχανικός Δημήτρης Χαιτίδης, ο γιός του Παναγιώτη Σαλτούρου και της Δώρας Συμπιλίδου, δικηγόρος Δημήτρης Σαλτούρος η δικηγόρος Κική Κιούση-Σιούτη κ.α.

Δεν επετράπησαν οι ερωτήσεις σε δημοσιογράφους.

Δεν ικανοποίησε τους δημοσιογράφους το γεγονός ότι δεν επετράπη η υποβολή ερωτήσεων στους παρισταμένους αφού η παρουσία τους δεν προσέθεσε κάτι εφόσον τα κείμενα των ομιλιών των υποψηφίων και η σχετική διακήρυξη είχαν ήδη διανεμηθεί.

Η διακήρυξη αρχών του συνδυασμού είναι διαθέσιμη στο αρχείο PDF, κάνοντας κλικ εδώ

 

karalidis_giannakidis_2

karalidis_kali

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr