DIMARXEIO

Με μία μόνο απουσία η σύσκεψη για την προεκλογική προβολή στο Δήμο Ξάνθης

24 Σεπτεμβρίου 201018:32

DIMARXEIO

Η καθυστερημένη έλευση των εκπροσώπων των «Πολιτών για την αλλαγή» στην καθιερωμένη σύσκεψη για την υπαίθρια διαφήμιση κατά την προεκλογική περίοδο ήταν η αιτία που παραπλανήθηκε μερίδα του Τύπου, ανάμεσά τους και το XanthiPress.gr, που ανέφεραν ότι η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης δεν εκπροσωπήθηκε.

 

 

Όπως αναφέρθηκε και στο αρχικό ρεπορτάζ στη σύσκεψη έγινε η κατανομή και διάθεση των χώρων υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Ξάνθης στους υποψηφίους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για την προβολή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η κατανομή τους έγινε με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ως προς την αναλογική ισότητα και με μικρή πριμοδότηση για τους μικρότερους συνδυασμούς.

Όπως διευκρίνησαν οι “Πολίτες για την Αλλαγή” ήταν παρόντες δια των εκπροσώπων τους Στέλιου Παπουτσόγλου και  Δημήτρη Βορίδη Κατά τη συζήτηση του θέματος, επισημάνθηκε από τους  εκπροσώπους η θέση του συνδυασμού πως «η νομιμότητα δεν πρέπει να καταλυθεί λόγω εκλογών και ότι η επικινδυνότητα για ατυχήματα δεν αναστέλλεται προεκλογικά, και για τον λόγο αυτό οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση όπως ορίζει ο νόμος δηλαδή παράλληλες προς το πεζοδρόμιο ενώ οι αναρτήσεις στις στάσεις των λεωφορείων θα πρέπει να είναι μόνο από την πλευρά που δεν είναι ορατή από την διεύθυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Απουσία μειονοτικού συνδυασμού

Κατά τα άλλα στη σύσκεψη έγιναν συστάσεις για την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας ως προς τη λειτουργία των εκλογικών κέντρων και τις σχετικές απαγορεύσεις ενώ τα αποτελέσματα της σύσκεψης και η κατανομή που έγινε, θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση. Από τη σύσκεψη απουσίασε ο μειονοτικός συνδυασμός του Δήμου Ξάνθης, η κάθοδος του οποίου δεν είχε αποφασιστεί επισήμως.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr