dhmarxeio_stayroypolhs

Στη Σταυρούπολη το βράδυ της Πέμπτης Στυλιανίδης, Πούλιος, Μαλκότς, Ανταμπούφης

24 Σεπτεμβρίου 201018:20

dhmarxeio_stayroypolhsΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σταυρούπολης παραβρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι επικεφαλής των 4 παρατάξεων το Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Σταυρούπολης.

 

Το αντικείμενο αυτής της ειδικής συνεδρίασης ήταν ο τρόπος μετάβασης του Δήμους Σταυρούπολης στο ενοποιημένο καθεστώς του Δήμου της Ξάνθης, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Καλλικράτης.  Οι τέσσερις επικεφαλής είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στους συμβούλους της Σταυρούπολης καθώς επίσης και να ακούσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον ορεινό Δήμο για το παρόν αλλά και το μέλλον.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δόθηκε στους τέσσερις αρχηγούς των παρατάξεων –και εκ νέου υποψήφιοι οι περισσότεροι- ένα κατατοπιστικό κείμενο με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» στο οποίος γίνεται εκτενής ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του Δήμου καθώς και τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την επόμενη δημοτική αρχή, κατά τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

 

Στο κείμενο αυτό γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο μοντέλο ανάπτυξης που είναι μέχρι σήμερα σε εξέλιξη στο Δήμο Σταυρούπολης και αφορά στην τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρέη σε δάνεια καθώς επίσης και με την αξιοποίηση κάθε δυνατού προγράμματος απορρόφησης για την περιοχή.

Μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης χαρακτήρισε καταρχήν θετική και εποικοδομητική τη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Σταυρούπολης  ενώ σημείωσε ότι ήδη ο ορεινός Δήμος έχει προετοιμάσει και παραδίδει στο Δήμο Ξάνθη μελέτες έργων που διαθέτουν ωριμότητα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της περιοχής. Στη σκέψη των ανθρώπων της Σταυρούπολης, σύμφωνα με το Δήμαρχο, είναι το σήμερα αλλά και η επόμενη μέρα για την περιοχή και, κυρίως, ο τρόπος που θα γίνει αυτή η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα.

Το σχετικό κείμενο του Δήμου Σταυρούπολης περιλαμβάνει αναλυτικές προτάσεις για την επόμενη δημοτική αρχή και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σταυρούπολης (εδώ)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr