dimotiko_symboylio_xanthis_antipoliteysi

Ανακοινώνεται ο μειονοτικός συνδυασμός στο Δήμο Ξάνθης

24 Σεπτεμβρίου 201017:49

dimotiko_symboylio_xanthis_antipoliteysiΜέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινωθεί η κάθοδος του αυτόνομου μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο της Ξάνθης, μετά από συνάντηση που θα έχουν τα στελέχη του συνδυασμού «Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης» και παράγοντες της μειονότητας.

Όπως είναι γνωστό, μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού για το Δήμο της Κομοτηνής, στον οποίο τέθηκε επικεφαλής η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, οι διεργασίες στο χώρο της μειονότητας έχουν ενταθεί προκειμένου να γίνει εφικτή η αυτόνομη κάθοδος και στο Δήμο της Ξάνθης.

Η υπόθεση της καθόδου του συνδυασμού παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία καθώς στους κόλπους της μειονότητας δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη θέληση των στελεχών του να συμμετάσχουν και , κυρίως, να ηγηθούν του σχήματος ιδιαίτερα μετά την αμφισβητούμενη επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος. Ιδιαίτερα οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της μειονότητας επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσα από τους μεγαλύτερους συνδυασμούς – κυρίως αυτόν της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά και στην αντιπολίτευση- όπου μπορούν και ενδεχομένως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα διαχειριστούν θέσεις εξουσίας.

Η υπόθεση, που καθοδηγείται από το ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ και το κόμμα DEB που αναπτύσσει ιδιαίτερη δράση πρόσφατα, έχει μέχρι στιγμής «κολλήσει» στην εύρεση του επικεφαλής καθώς ο Χασάν Μαλκότς δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να αναλάβει την ηγεσία του συνδυασμού. Μετά τη νεότερη συνάντηση του συνδυασμού θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr