Πόσες οι πιθανότητες να μας απατήσει η γυναίκα μας;

23 Σεπτεμβρίου 201004:49

infidelity_sd_bΜια νέα έρευνα φέρνει στο φως στοιχεία σε σχέση με τις πιθανότητες απιστίας κατά τη διάρκεια μιας σχέσης ή ενός γάμου. Τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά…

 

Στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστήμιου του Μόντρεαλ στον Καναδά, διεξήχθη μια μελέτη πάνω στην απιστία.

Σύμφωνα με τις έρευνες της επικεφαλής ψυχολόγου Ζενεβιέβ Μπολιό- Πελετιέ, ακόμα κι όταν παντρευόμαστε με τις καλύτερες προθέσεις, από έρωτα και από αγάπη, οι πιθανότητες να απατήσουμε κάποια στιγμή τη/τον σύντροφο μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Συγκεκριμένα, αυτές οι πιθανότητες φτάνουν το 40% και μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το 76%! Ωστόσο, η ερευνήτρια υποστηρίζει αυτό το 76% αφορά εκείνους που δεν νιώθουν άνετα με την συναισθηματική οικειότητα και για αυτόν το λόγο απατούν.

Ένα άλλο ενδιαφέρον «εύρημα» της μελέτης είναι ότι οι γυναίκες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να «παραστρατήσουν» όσο και οι άντρες κι έτσι αναιρείται η κοινή πεποίθηση ότι η απιστία αφορά περισσότερο το αντρικό φύλο.

«Η απιστία προφανώς είναι μια στρατηγική που επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι για να παραμένουν ανεξάρτητοι. Αποφεύγουν τη φοβία της δέσμευσης, κρατάνε αποστάσεις από τον/την σύντροφό τους και ακόμα να διατηρούν κατά αυτό τον τρόπο την ελευθερία τους», δηλώνει η Μπολιό-Πελετιέ.

Από την άλλη, μια άλλη έρευνα υποστηρίζει ότι οι Αυστραλοί έχουν πιθανότητα μόνο 4% να απατήσουν την σύντροφό τους κατά τον πρώτο χρόνο της σχέσης ή του γάμου.

Βέβαια, η μία έρευνα δεν αναιρεί την άλλη, καθώς η δεύτερη επικεντρώνεται μόνο στην «περίοδο της χάριτος», όπου ο έρωτας κυριαρχεί και δεν μας «επιτρέπει» να κοιτάμε αλλού.

http://www.men24.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr