Ετοιμάζεται νέο Παρατηρητήριο Τιμών για προϊόντα, υπηρεσίες και πρώτες ύλες

30 Σεπτεμβρίου 201022:00

times_tameiakhΤη λειτουργία νέου Παρατηρητηρίου τιμών για προϊόντα, υπηρεσίες και πρώτες ύλες -χωρίς να περιλαμβάνονται όμως τρόφιμα- αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το παρατηρητήριο, συνέχισε, θα λειτουργεί με βάση δεδομένα που μπορούν να τροφοδοτούν μία φορά το μήνα οι 280 εμπορικοί σύλλογοι της χώρας για τις τιμές 10 βασικών αγαθών και θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους καταναλωτές.

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντ.Ρόβλιας σχολίασε ότι οι στόχοι είναι τρεις στο έργο του υπουργείου η προστασία του εισοδήματος των πολιτών η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και η διαμόρφωση ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το ελληνικό εμπόριο «είναι έτοιμο να δώσει μάχη για τον πληθωρισμό με στόχο να μειωθεί κατά μια τουλάχιστον μονάδα έως το τέλος του έτους» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, αναφέροντας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μη αύξηση του ΦΠΑ ή έμμεσων φόρων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr