Στο προσκήνιο πάλι υψηλοί όροφοι με θέα

26 Σεπτεμβρίου 201022:00

thea_orofoiΜπορεί η αγορά ακινήτων να βρίσκεται το τελευταίο εξάμηνο σε κατάσταση κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει παγώσει.

Η κρίση έχει συμβάλει στο να δημιουργηθούν νέες συνθήκες στη ζήτηση, οι οποίες εξαρτώνται τόσο από τις προσδοκίες όσο και από τα χαρακτηριστικά των ακινήτων.

Το τελευταίο εξάμηνο, όπως επισημαίνουν μεσίτες, έχουν εμφανιστεί νέες τάσεις στην αγορά ακινήτων. Για παράδειγμα, έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για ακίνητα που βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους πολυκατοικιών του κέντρου της Αθήνας και κυρίως, στο ιστορικό τρίγωνο. Στόχος των ενδιαφερομένων είναι η μετατροπή τους σε κατοικίες. Για το λόγο αυτό, τα ακίνητα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνα που προσφέρουν θέα στην πόλη.

Παράλληλα, σε δρόμους για τους οποίους έχει ανακοινωθεί η άμεση ή η μελλοντική πεζοδρόμησή τους έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις εστίασης. Σκοπός τους είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα αναδειχθούν από την αλλαγή του επιχειρηματικού χαρακτήρα δρόμων, όπως για παράδειγμα η Αθηνάς και οι κάθετοι οδοί της.

http://www.naftemporiki.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr