Ξεκίνησε η μετάγγιση του φορτίου στο πλοίο που προσάραξε στο Λάγος

22 Σεπτεμβρίου 201021:47

ploio_lagosΕγκλωβισμένο στο σημείο που προσάραξε έξω από το λιμάνι του Λάγους παραμένει το δεξαμενόπλειο JET 1 από τη Δεύτερα.

Οι προσπάθειες για τη ρυμούλκηση του πλοίου έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι στιγμής. Το πλήρωμα των 8 ναυτικών του πλοίου παραμένουν στο πλοίο προκειμένου να βοηθήσουν στις εργασίες ρυμούλκησης. Σε αυτές συμμετείχαν μέχρι στιγμής ρυμουλκά από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, τα οποία μετά από 4ώρη επιχείρηση δεν κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το πλοίο από τα αβαθή στα οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με το Υπολιμεναρχείο Λάγους, το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η μεταφόρτωση μέρου του φορτίου πετρελαίου που μεταφέρει το πλοίο και κατόπιν θα υπάρξει νέα προσπάθεια από τα ρυμουλκά, οπότε και πιστεύεται ότι θα υπαρξει αποκόλληση από τα αβαθή.  Όπως σημειώνει μιλώντας στο ΧanthiPress.gr o Λιμενάρχης κ. Συμεωνίδης μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και η μετάγγιση συνεχίζεται κανονικά, όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Παράμένει πάντως δύσκολο να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το χρόνο που θα γίνει εφικτό να ρυμουλκηθεί το πλοίο.

Όπως είναι γνωστό το πλοίο έχει προσαράξει από τη Δευτέρα προσπαθώντας να προσεγγίσει το λιμάνι του Πόρτο Λάγους, μεταφέροντας πετρέλαιο για τις δεξαμενές της Ελίν που βρίσκονται στο Λάγος. Όπως διαπίστωσαν δύτες από την πρώτη στιγμή, καμία διαρροή δεν υπήρξε στη θαλάσσια περιοχή και καμία ζημιά δεν έχει προκληθεί στο δεξαμενόπλοιο, ελληνικών συμφερόντων.

Φωτογραφία: Εφημερίδα “Xρόνος”

ploio_lagos_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr