syntherm

Καταγγελία για απολύσεις στο Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών

22 Σεπτεμβρίου 201021:28

synthermΚαταγγελία σε βάρος το Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης για τέσσερις απολύσεις στις οποίες προχώρησε, δημοσιοποίησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καταγγέλλει το ΔΣ του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης  απολύει τέσσερις εργαζόμενους.

Στον κλάδο του εμπορίου έχουμε θύελλα απολύσεων εργαζομένων από μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο να μειώσουν το κόστος εργασίας και κυρίως -με την τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας- να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν να πληρώσουν την κρίση των μεγαλοεργοδοτών με οποιαδήποτε θυσία.

Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την κρίση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων είτε με απολύσεις, είτε με κατάργηση της Κυριακής αργίας. Δεν χαρίζουμε τα  δικαιώματά μας μέχρι να περάσει η κρίση, γιατί η κρίση θα περάσει και τα αντεργατικά μέτρα και η εξαθλίωση μας θα παραμείνουν και μετά την κρίση.

Την κρίση δεν την δημιουργήσαμε εμείς!!!

Οι επιχειρήσεις δεν απολύουν λόγω των υψηλών μας μισθών αλλά λόγω του ανταγωνισμού τους. Αποκομίζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζόμενων.

Η πολιτική η οποία δημιουργεί τις απολύσεις και την ανεργία στους εργατοϋπάλληλους, είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το ΛΑΟΣ, με τη συναίνεση της ΝΔ. Η επίθεση δεν σταματά εδώ, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί τους εργατοϋπαλλήλους του Συνεταιρισμού, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα διλήμματα, στις αυταπάτες, να οργανωθούν στο σωματείο μας, να οργανώσουν την αντίστασή τους, ενάντια στις απολύσεις,

• Καμιά απόλυση.
• Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

• Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

• 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο.» καταλήγει η ανακοίνωση για τις απολύσεις στο Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr