stylianidis_dhlvseis_gyalia

Στην τελική ευθεία και ο συνδυασμός Στυλιανίδη

20 Σεπτεμβρίου 201021:33

stylianidis_dhlvseis_gyaliaΜετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου μέρους του ψηφοδελτίου του Χρήστου Πούλιου το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωσή του δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο που κινείται ο Μιχάλης Στυλιανίδης αλλά και από την τροπή που θα έχει η υπόθεση του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού καθώς είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος με τον Μπαντάκ Χουσεΐν ήταν αρκετά κοντά αλλά οι εξελίξεις στην υπόθεση της αυτόνομης καθόδου έχουν φρενάρει τα σχέδια και των δύο.

Κατά τα άλλα από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν έχει κλείσει το θέμα των δύο παραιτηθέντων Θεολόγου Καλαϊτζή και Στάμου Τριμίντζου , όπου για διαφορετικούς λόγους υπάρχει αρκετή συζήτηση. Κατά τα άλλα όμως από την παράταξη της πλειοψηφίας φαίνεται ότι θα απουσιάσουν οι Γιάννης Χρηστίδης,  Νίκος Παπαδόπουλος, Ευστράτιος Σερραίος και Λεωνίδας Κωνσταντινίδης που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μην ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα την ερχόμενη τετραετία.

Άλλες απώλειες δεν φαίνεται να υπάρχουν ενώ οι ισχυρότερες προσθήκες έρχονται από τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης αφού ο πρώην Αντινομάρχης Πάνος Ταρενίδης (από το Δαφνώνα) και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης (από τα Κομνηνά) είναι στο συνδυασμό του Μ. Στυλιανίδη και, όπως είναι λογικό στοχεύουν ψηλά. Ήδη δύο νυν δημοτικοί σύμβουλοι προέρχονται από τον οικισμό του Δαφνώνα (Τ. Θεοδωρίδης και Αλ. Κυριακίδης) ενώ ενισχυμένος σε σχέση με την προηγούμενη απόπειρά του εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Νίκος Σπυριδόπουλος που προέρχεται από τα Κομνηνά.

Πέρα από την κατάληψη των «ορεινών» στο συνδυασμό του Δημάρχου  το ψηφοδέλτιο της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης έχει σχεδόν κλείσει (με Κ. Παπαδόπουλο και Α. Ελευθεριάδη) , όπως επίσης και οι περισσότεροι υποψήφιοι στις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου.

Νέα πρόσωπα

Από τους υποψήφιους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις προηγούμενες εκλογές λίγοι είναι αυτοί που θα το επιχειρήσουν και πάλι ενώ αρκετά νέα πρόσωπα εμφανίζονται στο ψηφοδέλτιο : ο Πρόεδρος των Αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Δρεμσίζης, ο δικηγόρος Δημήτρης Δαλίδης και ο τραπεζικός και βετεράνος ποδοσφαιριστής Αντώνης Μαζάνης. Άγνωστο παραμένει αν είναι οριστική η συμφωνία με τον Ηλία Συμεών από τα Κιμμέρια. Σίγουρα πάντως αυτοί που έχουν εκφράσει επιθυμία είναι μάλλον περισσότεροι από αυτούς που θα επιλεγούν.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr