ergotelis_xanthi_1-0

Κακή εμφάνιση και ήττα για την Ξάνθη στο Παγκρήτιο

18 Σεπτεμβρίου 201016:53

ergotelis_xanthi_1-0Την ήττα με 1-0 γνώρισε στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη η Skoda Ξάνθη. Ήταν  ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα της Ξάνθης δεν κατάφερε να γίνει απειλητική απέναντι στου γηπεδούχους σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε δίκαια στην ήττα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομαδες που είχαν από μία, ουσιαστικά, μεγάλη φάση και δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Παιχνίδι κέντρου και αρκετά λάθη χαρακτήρισαν την εικόνα των δύο ομάδων.  Στην επανάληψη ο Εργοτέλης εμφανίστηκε ακόμη πιο αποφασιστικός και πίεσε φτάνοντας στο γκολ στα μέσα του ημιχρόνου. Λίγο αργότερα η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπέτρου και, ουσιαστικά, δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο ματς. Στον αντίποδα οι κρητικοί πίεσαν και απείλησαν με δεύτερο γκολ.

Τόσο οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα από το Νίκο Κεχαγιά, όσο και οι αλλαγές που έγιναν μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα δεν κατάφεραν να φρεσκάρουν την ομάδα που δέχθηκε μοιραία την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και συνεχίζει χωρίς νίκη το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν υπήρξε παίκτης που να διακρίθηκε, με εξαίρεση ίσως τον Κρίς Κατόγκο που διασώθηκε για τη διάθεσή του ενώ η Ξάνθη δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει την εικόνα της σε σχέση με το προηγούμενο ματς, χάνοντας από μια ομάδα που δεν παρουσίασε κάτι αξιόλογο.

Με δύο βαθμούς σε 3 παιχνίδια παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία και βρίσκεται ακόμη στο μέσο ενός δύσκολου προγράμματος μέχρι την 8η αγωνιστική.

To φιλμ του αγώνα:

3′: Εκτέλεση κόρνερ του Ρομάνο, ο Χίμπλινγκερ πιάνει την κεφαλιά, η οποία καταλήγει στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

6′: Σουτ του Λεάλ η μπάλα περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

8′: Σουτ του Λεάλ μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνά άουτ. 

16′: Χλιαρό σουτ του Φλίσκα, η μπάλα στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.

24′: Ο Μαρσελίνιο με προσποίηση μπαίνει στην περιοχή αλλά τον προλαβαίνει σωτήρια ο Αλεξόπουλος.

32′: Δυνατό σουτ του Ολίσε, η μπάλα μόλις άουτ.

38′: Απευθείας φάουλ του Μαρσελίνιο, διώχνει με γροθιές ο Δασκαλάκης.

40′: Φαλτσαριστό σουτ του Λεάλ, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

41′: Σέντρα του Γιαλούση, ο Λεάλ δεν πιάνει σωστά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

48′: Ο Λεάλ τροφοδοτεί τον Μπέτο, η σέντρα του Βραζιλιάνου από τα δεξιά καταλήγει άουτ.

50′: Πολύ καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Γυριστό σουτ του Λεάλ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

58′: Ο Λεάλ αποφεύγει Στιούαρτ και Στρμπα, το σουτ που επιχειρεί όμως δεν είναι καθόλου καλό.

59′: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στρμπα, ο Δασκαλάκης διώχνει με γροθιές, στην επαναφορά ο Στιούαρτ δεν πιάνει καλά το σουτ.

63′ ΓΚΟΛ για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ: Ο Λεάλ σεντράρει, ο Μπούντιμιρ σηκώνει ωραία τη μπάλα, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο Ρομάνο και ο τελευταίος με κοντινό σουτ ανοίγει το σκορ.

64′ΑΠΟΒΟΛΗ για την ΞΑΝΘΗ: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπέρτο της Ξάνθης για δυνατό μαρκάρισμα στον Χρυσοφάκη.

67′: Δυνατό σουτ του Ρομάνο, διώχνει με υπερένταση ο Γκσπούρνινγκ.

68′: Ο Ρομάνο από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση πασάρει στον Μπούντιμιρ, αλλά ο Γκσπούρνινγκ πρόλαβε και έδιωξε με αυτοθυσία.

74′: Σέντρα του Χρυσοφάκη, κεφαλιά του Μπούντιμιρ, ο Γκσπούρνινγκ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

80′ ΔΟΚΑΡΙ για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ: Ο Χρυσοφάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Οι συνθέσεις:
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ολίσε (80’ Ορφανός), Μπέτο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (57’ Χρυσοφάκης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (90’ Καρέλης).
Στον πάγκο έμειναν οι Αθανασίου, Βίσιο, Σιάκκας, Φραγκουλάκης.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Αντεφέμι (88’ Μπούγκα), Γκλέισον, Στιούαρτ, Φλίσκας, Στρμπα (83’ Μάνδαλος), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πόι (55’ Μπεκαμένγκα).
Στον πάγκο έμειναν οι Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Τζάγκι, Βάλλας.
ergotelis_xanthi_1-0_2
Φωτο: Sport 24

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr