ika_2

Ωραία τα νέα γραφεία του ΙΚΑ, αλλά η γραφειοκρατία ακλόνητη.

14 Σεπτεμβρίου 201021:39

ika_2Επιστολή αναγνώστη για την ταλαιπωρία που υπέστη στο ΙΚΑ, τα λέει από μόνη της και δεν χρειάζεται άλλα σχόλια.

Φαίνεται ότι το νέο κτίριο αναγκαστικά αύξησε τις αποστάσεις και τους ορόφους που διανύουν οι συναλλασσόμενοι και δημιουργήθηκαν μια σειρά προβλήματα.

«Πήγα στο γκισέ στον 3ο όροφο για να πληρώσω κάτι διαφορές. Με παρέπεμψε στο γραφείο μέσα από το γκισέ, στο διπλανό δωμάτιο. Αυτός με έστειλε στο διπλανό γραφείο και ξανά έξω σε άλλο γκισέ. Μου έδωσε χαρτιά και πήγα στον Προϊστάμενό του σε άλλο γραφείο για υπογραφή και ξανά πίσω στον ίδιο. Μετά για αποστολή σε άλλο γραφείο στον 2ο όροφο. Με άλλα χαρτιά ξανά στον 3ο όροφο στο ίδιο γραφείο, από κει μαζί με άλλα χαρτιά στο διπλανό δωμάτιο σε άλλο γραφείο. Μου λέει ο υπάλληλος, αύριο θα είναι έτοιμα για τις δόσεις, αλλά μετά είδε ότι ήταν εφάπαξ καταβολή και τα ετοίμασε. Ξανά πίσω στο προηγούμενο γραφείο. Εκτυπώνει άλλα χαρτιά και κάτω στον 2ο όροφο στο Ταμείο για πληρωμή. Πληρώνω και ξανά πάνω στον 3ο όροφο στον ίδιο. Ετοιμάζει άλλα χαρτιά και αποστολή πάλι στον 2ο όροφο για να τα υπογράψει ο Διευθυντής. Φυσικά ξανά στον 3ο όροφο, να παραδώσω τα χαρτιά στο γραφείο.

Και επιτέλους τελείωσα!

Εννοείται ότι υπήρχαν ουρές στα γραφεία, ευτυχώς όχι μεγάλες, 2 με 3 κάθε φορά. Είχα τύχη δηλαδή που δεν έφαγα όλη τη μέρα μου εκεί.

Το αυτονόητο θα ήταν να έστελναν με το ταχυδρομείο μία ταχυπληρωμή με λήξη το τέλος του τρέχοντος μηνός με τους τόκους υπερημερίας προϋπολογισμένους ή μία χωρίς ποσό αλλά με λίστα με τους τόκους προϋπολογισμένους κάθε μήνα για όλη τη χρονιά.

Αναρωτιέμαι τι γραφειοκρατία θα συναντούσα αν ήταν να εισπράξω χρήματα από το ΙΚΑ;» καταλήγει ο φίλος της στήλης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr