Ο αγιασμός στο ΑΞΙΟΝ με χαμόγελα και δύναμη

14 Σεπτεμβρίου 201017:18

axionΤελέστηκε την Δευτέρα με λαμπρό τρόπο ο Αγιασμός για την έναρξη της 3ης σχολικής χρονιάς στο σχολικό συγκρότημα των σχολείων ΑΞΙΟΝ.

Το ΑΞΙΟΝ υποδέχθηκε πανέτοιμο, πεντακάθαρο και λαμπερό τους παλαιούς και τους νέους μαθητές του μέσα σε ένα κλίμα ζωντάνιας και εκπαιδευτικού παλμού.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των μαθητών ήταν δίπλα τους και το εκπαιδευτικό τους υλικό έτοιμο, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την πρόοδό τους.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τους ιερείς της περιοχής και την τίμησαν με τη παρουσία τους τοπικές αρχές και στελέχη των προϊσταμένων εκπαιδευτικών αρχών του τόπου.

Ένα πλήθος 500 περίπου μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών συναντήθηκαν τη πρώτη μέρα του σχολικού έτους σε ένα πολιτισμένο και πολλά υποσχόμενο περιβάλλον, όπου η αγάπη για μάθηση συνοδεύεται από θάρρος και τόλμη, η καινοτομία        και η δημιουργικότητα από αποφασιστικότητα και σύνεση.

Στους στόχους του σχολείου, που για τη νέα χρονιά ανέπτυξε ο Δ/ντης του Λυκείου, κ. Σ. Λίτσας, περιλαμβάνονται η επέκταση του πολιτιστικού τομέα με θεατρικό εργαστήρι, η ενίσχυση της χορωδίας, η ανάπτυξη παραγωγής video εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Επίσης, από τις πρώτες μέρες της φετινής χρονιάς κάθε μαθητής και κάθε οικογένεια του Γυμνασίου και του Λυκείου θα γνωρίζει τον προγραμματισμό κάθε 2μήνου κάτι που συμβαίνει ήδη με το δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Θα επεκταθεί η συμβουλευτική σταδιοδρομίας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός και στο Γυμνάσιο με πολύ μελετημένη μορφή, γιατί τα παιδιά και οι γονείς τους πρέπει να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και τις δεξιότητές τους, παράλληλα με τα όνειρά τους.

Θα συνεχιστεί η γνωριμία των μαθητών του ΑΞΙΟΝ με εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας.

Θα οργανωθούν υψηλού επιπέδου εκδρομές και επισκέψεις. Ήδη σχεδιάζεται η επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο CERN στα σύνορα Ελβετίας, Γαλλίας, Ιταλίας.

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε συνέδρια μαζί με διακεκριμένα άλλα σχολεία. Θα πάρουν μέρος και θα ετοιμαστούν ειδικά γι΄αυτό σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Θα προσκληθούν συγγραφείς, καλλιτέχνες και καταξιωμένοι δάσκαλοι, που θα συζητήσουν και θα γνωριστούν με τα παιδιά.

Απλός και ουσιαστικός ήταν και ο λόγος του κ. Παντελεήμονα, προς τους μαθητές, ο οποίος με ένα παραστατικότατο Αισώπειο μύθο κατέδειξε πως η συνεχής μεθοδική προσπάθεια καταλήγει σε επιτυχία.

axion2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr