astynomia kontino

Σύλληψη διακινητή λαθρομεταναστών

9 Σεπτεμβρίου 201015:31

astynomia_kontinoΤο πρωί της Τετάρτης  στη Μουσθένη Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης και κατόπιν συλλογής, αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφορικών συνεργαζόμενων Υπηρεσιών συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός πολίτης Αιγύπτου, στερούμενος νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας, ο οποίος κατελήφθη ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου το οποίο εκλάπη από περιοχή των Αθηνών, να μεταφέρει με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας, επτά (07) αλλοδαπών λαθρομεταναστών στερούμενων νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος, δεν ακινητοποίησε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών σε συνεχή ηχητικά και φωτεινά σήματα των αστυνομικών που διενεργούσαν τον έλεγχο και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και στη διαδικασία συλλήψεώς του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς χωρίς επιτυχία.

Προπομπός του ανωτέρω οχήματος, ήταν οδηγός άλλου οχήματος επίσης κλεμμένου ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημά του εν κινήσει, στο αριστερό ρεύμα της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη θέτοντας σε άμεσο, επικείμενο και προφανή κίνδυνο τους λοιπούς οδηγούς που κινούνταν επ’ αυτής. Ο προπομπός δράστης δε συνελήφθη εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής και την απασχόληση των αστυνομικών για ρύθμιση της κυκλοφορίας προς αποφυγή τροχαίου ατυχήματος.

Συνελήφθησαν ο οδηγός διακινητής του α΄οχήματος και επτά (07) λαθρομετανάστες, κατασχέθηκαν τα δύο (02) οχήματα μεταφοράς των λαθρομεταναστών και δύο κινητά τηλέφωνα. Τα κλεμμένα οχήματα αποδόθηκαν σε παθόντες ενώ οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr