Απίθανος συνδυασμός!! Και η σάλτσα πιπεριού πάνω στα σύκα είναι όλα τα λεφτά!
ΥΛΙΚΑ
8 ώριμα σύκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 γαλλική σαλάτα
200γρ. κατσικίσιο τυρί
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο και χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι (αν ο μύλος σας δεν σας επιτρέπει να διαλέξετε το μέγεθος τριψίματος, χρησιμοποιήστε ολόκληρους κόκκους πιπερού και συνθλίψτε τους σε ένα γουδί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα ανακατέψτε καλά σε ένα μικρό μπωλ το πιπέρι, το μέλι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο, μέχρι να διαλυθεί το μέλι τελείως. Σε μια πιατέλα τοποθετήστε τα φύλλα της σαλάτας, από πάνω βάλτε τα σύκα και θρυματίστε από πάνω με το χέρι σας το κατσικίσιο τυρί. Περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα και συνοδέψτε την με φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας.
Αλίκη Μάρα
http://www.yumm.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;