thaliskoutoupis_big

Θαλή Κουτούπης: Κυρίου (Φωτόπουλου) ΔΕΗθώμεν

7 Σεπτεμβρίου 201007:11

thaliskoutoupis_big

Ο ΚΡΟΝΟΣ!

Προμηθευθείτε γρήγορα κεριά, φακούς, λάμπες αερίου, σόμπες, καυσόξυλα, φυσικό αέριο και γεννήτριες! Η καταπράσινη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα μας αλλάξει τα φώτα! Η Νέμεσις υπάρχει! Το ΠΑΣΟΚικό σύστημα που εγκατέστησε τα «συνδικάτα» και τους έδωσε τη δύναμη να φρενάρουν την πρόοδο της χώρας, καλείται τώρα να… «σκοτώσει» τα παιδιά του!

 

ΜΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ!

Ο λαός μας είναι «αγγελικά πλασμένος»! Η χειροπιαστή απόδειξη βρίσκεται στις αντιδράσεις των συνδικαλιστάδων για την απελευθέρωση της ενέργειας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που αποδεικνύουν μια ευγενή, τρυφερή, πρωτόφαντη αλληλεγγύη και γενναιοψυχία! Ο κ. Ν. Φωτόπουλος (απολίθωμα πρασινοφρουρού) δηλώνει ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ «για χάρη των καταναλωτών». Οι Συμβολαιογράφοι αντιστέκονται για χάρη «της ασφάλειας των συναλλαγών». Οι Δικηγόροι κόπτονται για τη «μείωση των φορολογικών εσόδων του κράτους». Οι Πολιτικοί Μηχανικοί ανησυχούν για την «ποιότητα των έργων». Οι Δικαστικοί τρέμουν για τη «Συνταγματικότητα» του μέτρου. Οι φαρμακοποιοί νοιάζονται για την «υγεία των πελατών τους». Όπως βλέπετε όλοι πασχίζουν για το δικό μας καλό κι όχι για την τσέπη τους!

Εγώ, ως έλληνας πολίτης, γονυπετής σας ικετεύω, κύριοι συνδικαλιστές: Μη με βοηθήσετε! Μπορώ να υποφέρω και να καταστραφώ και μόνος μου!

 

ΦΤΩΧΕΙΕΣ!…

Οι κακόμοιροι, Σρόιτερ και Αιγινίτη, αναγκάστηκαν να φύγουν από τον γάμο τους μ’ ένα ταπεινό Χάμερ, γιατί είχαν στείλει στο συνεργείο το… τανκ τους!

«…φιλτέρα δε αλήθεια!»

ΜΠΑΦΕΤ ΚΑΙ ΓΚΕΪΤΣ

Περίπου ως εγκληματίες εμφάνισε ο κ. Ρούσσος Βρανάς (ΝΕΑ -7.8.10) τους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς, που αποφάσισαν να δωρίσουν τη μισή τεράστια περιουσία τους, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστικούς σκοπούς! Ε, όχι κι έτσι! Τόσο ισχυρό σύμπλεγμα, τόσο μεγάλη κακία μαζί με ζηλοφθονία, τόσο απέραντη αχαριστία, τόσο βάναυση στρέβλωση, στο όνομα της αριστερίστικης ιδεοληψίας εναντίον του κεφαλαίου;

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΙ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ»

Έχουμε λοιπόν, 5 φορές περισσότερους δικηγόρους από τη Γαλλία, 3 φορές περισσότερους συμβολαιογράφους από την Ιταλία και 4 φορές περισσότερα φαρμακεία από τον μέσο όρο της Ε.Ε.! Δεν τους υποχρέωσε κανείς να επιλέξουν κορεσμένα επαγγέλματα και μετά να κλαίγονται για αναδουλειά! Το πελατειακό Κράτος όμως φρόντισε κατά καιρούς να τους εξασφαλίσει κάποια βιωσιμότητα, σε βάρος βέβαια των πολιτών και της κοινωνίας. Ενιαίες τιμές στα φαρμακεία, κατώτατες αμοιβές σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους και υποχρεωτική παρουσία τους σε απλές συμβάσεις και οικονομικές συναλλαγές. Τώρα, μπροστά στην κατάργηση αυτών των χαριστικών προνομίων, όλοι ξεχνάνε ότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και προβάλλουν το «λειτούργημά» και το υπεράριθμό τους ως άμυνα για τη διατήρηση των αντιοικονομικών και αντικοινωνικών χαριστικών κεκτημένων τους. Λειτούργημα όμως κάνουν και οι σκουπιδιάρηδες και οι οδηγοί μέσων μεταφοράς και οι πυροσβέστες κι ένα σωρό άλλοι επαγγελματίες. Κι αυτοί όλοι καταβάλλουν ήδη τον οβολό τους για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ας αφήσουν λοιπόν τους κλαυθηρμούς οι «λειτουργοί» κι ας προσαρμοσθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν στη νέα πραγματικότητα, που άργησε τριάντα χρόνια να έρθει στην Ελλάδα!

 

ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ!

Πρώτος ο Κ. Καραμανλής, όταν συνειδητοποίησε τη ζημιά που είχε κάνει η κυβέρνησή του στον τόπο, τα παράτησε και παρέδωσε τη χώρα στον Γ. Παπανδρέου. Αυτός, με τη σειρά του, όταν είδε το βουνό, που είχε μπροστά του, παρέδωσε τη διακυβέρνηση στην Τρόικα. Κι οι δυο «ανάξιοι εραστές της εξουσίας» δραπέτευσαν από το καθήκον τους!

ΒΑΝΑΥΣΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

Είδα στην κρατική τηλεόραση (22-25.8.10) τρία «ντοκιμαντέρ» για την «αλήθεια» των δολοφονηθέντων, εξορισθέντων και βασανισθέντων κομμουνιστών και αριστερών, με μεγάλη δόση ρομαντισμού, ευαισθησίας, μελό και στρέβλωσης της αλήθειας. Απαράδεκτη η απάνθρωπη μεταχείριση Ελλήνων από Έλληνες! Η άμυνα της δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι εκδικητική και απάνθρωπη. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό και θεμελιώδες κρατούμενο. Η προβληθείσα όμως θέση ότι το «καθεστώς» δολοφόνησε, εξόρισε και βασάνισε «αγωνιστές της αντίστασης» αποτελεί βάναυση διαστρέβλωση των γεγονότων και της ιστορίας. Είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους διωχθέντες είχαν ηρωικά αντισταθεί στη γερμανική κατοχή. Δεν «τιμωρήθηκαν» όμως γι’ αυτό. Οι ίδιοι αυτοί «αντιστασιακοί» απεργάζονταν, με τη βοήθεια ξένων δυνάμεων του τότε «σιδηρού παραπετάσματος», την εγκαθίδρυση της «δικτατορίας του προλεταριάτου» στην Ελλάδα. Δηλαδή την παράνομη και αντισυνταγματική ανατροπή του αστικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Εναντίον αυτών ασκήθηκαν, με απάνθρωπο πράγματι τρόπο, οι διώξεις κι όχι εναντίον των αντιστασιακών. Κι ένα περίεργο πράγμα. Έχω δει κι έχω διαβάσει ποταμούς για τις «θηριωδίες» των διαβόλων «δεξιών» σε βάρος των αγγέλων «αριστερών». Δεν έχω δει ποτέ όμως ένα «ντοκιμαντέρ» για τα υποχθόνια σχέδια, τις εκτελέσεις, τις δηώσεις, το «παιδομάζωμα», τις θηριωδίες της άλλης πλευράς! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

 

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ένα βήμα μπρος, δυο πίσω! Η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει και να συγχωνεύσει μερικούς από τους εκατοντάδες πελατειακούς άχρηστους, οργανισμούς, πραγματικές καταβόθρες των χρημάτων των φορολογουμένων. Εύγε! Αλλά… Αλλά η απόφαση περιορίζεται μόνο σε εκατό από αυτούς και το χειρότερο -αυτό που ακυρώνει εντελώς αυτή την εξυγιαντική κίνηση και τον βασικό στόχο της, τη μείωση του κράτους και των εξόδων- είναι ότι ΔΕΝ θα απολυθεί κανένας υπάλληλος! Τότε, προς τι η κατάργηση και η συνένωση; Έτσι, για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια της Τρόικας και του ελληνικού λαού;

ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΓΙΔΑ

Έγραψε η σελίδα στις 16.3. 2009:

«Τα «Αποτυπώματα» έχουν επανειλημμένα καταγγείλει με αυστηρότητα τα Ε.Η.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους, για αυθαίρετη και ασύδοτη συμπεριφορά  και για την εξωθεσμική παρέμβασή τους στην πολιτική και την κοινωνία. Δεν θα πάρουμε όμως φυσικά την εξουσία από τους δημοσιογράφους, για να τη δώσουμε στους τρομοκράτες! Πολύ έξυπνα η «Σέχτα Επαναστατών» προσπαθεί να αποκτήσει «λαϊκό έρεισμα», «χτυπώντας» με σφαίρες και προκηρύξεις μια τάξη επαγγελματιών, που δεν χαίρει ιδιαίτερης αγάπης και εκτίμησης από τον λαό, ελπίζοντας ότι κάποιοι θα πουν «καλά τους κάνουν»! Θέλω να πιστεύω ότι κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν θα πέσει σ’ αυτή την παγίδα!…».

Η «Σέχτα» προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δολοφονώντας ένα «περιθωριακό» δημοσιογράφο και βάζοντας επώνυμα στο στόχαστρό της μερικούς από τους δικαίως ή αδίκως αμφισβητούμενους για το ήθος τους δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κύριοι Π. Κωστόπουλος,  Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Κουρής και Ν. Χατζηνικολάου. Όσοι έχουν «άχτι» αυτούς τους κυρίους και χάρηκαν τυχόν με την προκήρυξη της «Σέχτας» κάνουν ένα τεράστιο λάθος! Η «δίκη» και τυχόν «καταδίκη» αυτών των κυρίων ανήκει στη συντεταγμένη Πολιτεία και στην κοινωνία και όχι στην σχιζοφρενική, απάνθρωπη, φασιστική τρομοκρατία!

 

ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

Υπάρχουν σήμερα δύο αντικειμενικά δεδομένα: Το Κράτος έχει τεράστια ανάγκη εσόδων και η διαδικτυακή διαφήμιση αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Γιατί λοιπόν οι ιστότοποι των Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των οργανισμών και εταιριών του Δημοσίου δεν δέχονται διαφημιστικές καταχωρίσεις, όπως π.χ. δέχεται -και πολύ καλά κάνει- η ΕΡΤ; Είναι μια απλή κίνηση, χωρίς την παραμικρή λειτουργική δαπάνη, που μπορεί να προσφέρει αμέσως πρόσθετα έσοδα στον χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Ο τιμοκατάλογος μπορεί να είναι ενιαίος και να καθορισθεί από τον Υπουργό Οικονομίας, με βάση την επισκεψιμότητα κάθε ιστότοπου, ώστε να διασφαλισθεί κι η διαφάνεια.

 ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φολοτομαρισμό στην πιο ακραία μορφή του επέδειξαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων, θρασύτατα παρανομώντας και γράφοντας στα παλιά παπούτσια τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, την οικονομία και την κοινωνία ολόκληρη! Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρός τους, με περισσή αλαζονεία βεβήλωνε τα «ιερά και όσια», με συνθήματα όπως «Ή ταν ή επί τας», «Μολών λαβέ» κ.λπ.. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτός ο φιλοτομαρισμός, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια, διατρέχει ολόκληρη την άκρατα εγωιστική κοινωνία μας, οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως! Ποια εθνική συνείδηση, ποιος πατριωτισμός και ποιο αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας; Το πορτοφόλι μου, τη βολή μου και «γαία πυρί μιχθήτω»! Όσο για την Κυβέρνηση, με ψοφοδεή βιασύνη επέλεξε τη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία, για να καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τινάζοντας στον αέρα τον τουρισμό, τις διακοπές, την οικονομία και την κοινωνία.

 Η ΚΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Με το τουφέκι ψάχνει κανείς καλές ειδήσεις. Όχι επειδή δεν υπάρχουν, αλλά επειδή δεν «πουλάνε». Και για να είμαστε δίκαιοι, η ευθύνη δεν ανήκει όλη στα Μέσα Ενημέρωσης. Μεγάλο κομμάτι, αν όχι το μεγαλύτερο, ανήκει και στο κοινό, που μοιάζει να τις… απεχθάνεται! Μακρύς λίγο ο πρόλογος είν’ αλήθεια, για να βροντοφωνάξει αυτή η μικρή γωνιά ενημέρωσης και σχολιασμού ένα μεγάλο «ΕΥΓΕ!» για τον Διευθυντή, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, κ. Ιωάννη Τριχόπουλο, που με αγάπη, επιμονή, σκληρή δουλειά και δεξιότητα κατάφερε να στήσει ένα «κέντρο δημιουργικής έκφρασης καινοτομίας». Το έργο του τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντας Γκέιτς με το ετήσιο βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» και $ 1.000.000 και είναι σίγουρο ότι αυτό το ποσόν θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, για να γίνει ακόμη καλύτερη η Βιβλιοθήκη. Και μια και μιλάμε για την καλή Ελλάδα, Πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος μας,  Μαρία Πολύζου, μητέρα 42 ετών, σχεδόν χωρίς προπόνηση έτρεξε τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Ᾱθήνα (542 χλμ. !), μόνο και μόνο επειδή όπως είπε «θέλησα να αναβιώσω τον «Φειδιππίδειο Άθλο», να «ζήσω» αυτή την ιστορία και να αποτίσω φόρο τιμής στους 192 νεκρούς Αθηναίους, που κείτονται στον τύμβο»! Με τόση απλότητα και μεγαλείο! Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί Τριχόπουλοι και Πολύζου. Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε την ύπαρξή τους και τα επιτεύγματά τους!

 

Ηλεκτρονικη Διευθυνση: aithalis@aithalis.gr

Ιστοσελιδα: http://www.aithalis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr