dhmarxeio_stayroypolhs

Δύσκολος γρίφος για το Μ.Στυλιανίδη ο πρώην Δήμος Σταυρούπολης

2 Σεπτεμβρίου 201023:30

dhmarxeio_stayroypolhsΤο πιο μεγάλο πρόβλημα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, αντιμετώπισε στη Σταυρούπολη ο Μιχάλης Στυλιανίδης.

Οι τοπικές διαφορές στα όρια του πρώην Δήμου αλλά και οι ενδοπαραταξιακές ισορροπίες προκάλεσαν αρκετά μεγάλο πονοκέφαλο στο Δήμαρχο Ξάνθης. Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφοφόροι στον πρώην Δήμου δίνουν ένα σταυρό σε έναν από τους τρεις υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της δημοτικής ενότητας και έναν σταυρό στους υπόλοιπους ενώ αυτοί της Ξάνθης δίνουν τρεις σταυρούς στα όρια του παλιού Δήμου και έναν στη Σταυρούπολη. Πρακτικά ένας σύμβουλος από κάθε μεγάλη παράταξη εκλέγεται στη δημοτική ενότητα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το όνομα του πρώην Αντινομάρχη Πάνου Ταρενίδη που προοριζόταν για υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης. Η υποψηφιότητα αυτή όμως δημιούργησε προβλήματα σε δύο κατευθύνσεις. Αρχικά εντός του Δήμου της Σταυρούπολης καθώς η σχεδόν βέβαιη εκλογή του θα άφηνε χωρίς εκπροσώπηση τον οικισμό της πρώην πρωτεύουσας Σταυρούπολης, αφού προέρχεται από το Δαφνώνα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη στη σύνθεση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου οι σύμβουλοι από το Δαφνώνα ήταν πλειοψηφία σε βάρος της Σταυρούπολης, προκλήθηκαν προβλήματα τοπικής ισορροπίας.

Εκτός από τις απαιτήσεις των ανθρώπων της Σταυρούπολης πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργήθηκε και με τα δυνατά ονόματα της παράταξης Στυλιανίδη καθώς σε αυτή την περίπτωση ο σύμβουλος από το Δαφνώνα θα μπορούσε με άνεση να τους ξεπεράσει σε αριθμό σταυρών αφού θα εξασφάλιζε με βεβαιότητα όλους τους σταυρούς της περιοχής Σταυρούπολης και θα αντλούσε και από την πόλη της Ξάνθης.

Στροφή Ταρενίδη στην Ξάνθη

Τελικώς, προκειμένου να εξευμενιστούν οι αντιδράσεις όλων και να διευκολύνει το Μ. Στυλιανίδη, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Π. Ταρενίδης αποφάσισε να εκτεθεί στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, απόφαση που φέρεται να έχει κάνει γνωστή εδώ και μέρες στο Δήμαρχο Ξάνθης. Όμως το ψηφοδέλτιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί στην δημοτική ενότητα: Απόστολος Ελευθεριάδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος φαίνεται ότι θα είναι τα δύο ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μαζί με μια γυναίκα που θα συμμετάσχει λόγω ποσόστωσης με τον πρώτο να θεωρείται φαβορί. Όμως το κλίμα πόλωσης των υπολοίπων οικισμών σε βάρος της Σταυρούπολης θέτει σε κίνδυνο την εκλογή του Απόστολου Ελευθεριάδη και ενώ – τέλος- δεν έχει ξεκαθαριστεί  η κάθοδος του νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Νίκου Εφραιμίδη στην τοπική κοινότητα Δαφνώνα ή στη δημοτική ενότητα.

Τέλος το κλίμα έχει διαταραχθεί  και από τις διαφωνίες του απερχόμενου Δημάρχου Γιώργου Καρασακαλίδη με τη δημοτική αρχή της Ξάνθης και τις δημόσιες τοποθετήσεις του εναντίον της παράταξης της πλειοψηφίας, αρνούμενος να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο. Άγνωστος παραμένει ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης, όμως η αίσθηση που υπάρχει στην Ξάνθη είναι ότι οι προερχόμενοι από το Δήμο Σταυρούπολης θα διαδραματίσουν ισχυρό ρόλο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, τόσο λόγω του αριθμού τους όσο και λόγω της ισχυρής πολιτικής παρουσίας τους.

Οι σχέσεις άλλωστε με την περιοχή υπήρξαν ανέκαθεν στενές, πολύ πριν τη συνένωση των Δήμων. Ένας πρώην Δήμαρχος, ο αείμνηστος Φίλιππος Αμοιρίδης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο (Μπαλτατζής, Ανδρέου, Θεοδωρίδης, Κυριακίδης),  προέρχονται από τον οικισμό του Δαφνώνα.

Η Παράταξη Πούλιου

Τέλος χωρίς πονοκεφάλους και με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους φαίνεται ότι καταλήγει το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Πούλιου. Η Ρούλα Κιουρετζή-Κυνηγοπούλου, πρώην Αντιδήμαρχος από το Δαφνώνα και ο Νίκος Ντιμπαμπής από το Νεοχώρι μαζί με έναν υποψήφιο από το χώρο της μειονότητας φαίνεται ότι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, με έναν από τους τρεις να εκλέγεται.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr