Αναδυόμενες περιοχές με υπεραξίες γύρω από τη Θεσσαλονίκη

9 Σεπτεμβρίου 201022:00

thessaloniki-panoramiki1Νέα μορφή παίρνει ο χάρτης της κτηματαγοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τα δεδομένα για όσους αναζητούν υπεραξίες για το μέλλον.

 

Οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν να ωθούν ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους αγοραστές σε περιοχές εκτός των δημοφιλών περιοχών της πόλης.

Από τα Βασιλικά, το Μεσημέρι και τη Νέα Μηχανιώνα, ως τη Νέα Ευκαρπία, τον Πεντάλοφο και τη Μυγδονία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν κατοικίες και διαμερίσματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, οι οποίες στο μέλλον θα πολλαπλασιαστούν. Στις εν λόγω περιοχές οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων σε σχέση με αντίστοιχες κατοικίες στο κέντρο και την ανατολική Θεσσαλονίκη είναι μειωμένες ακόμη και κατά 40%. Καλή επένδυση με μελλοντικές υπεραξίες χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της κτηματαγοράς την αγορά αγροτεμαχίων στις περιοχές Ευξεινούπολης και Φιλοθέης του δήμου Ευκαρπίας.

Μάλιστα, οι τιμές των υπό ένταξη αγροτεμαχίων στις προαναφερθείσες περιοχές, όταν μπουν στο σχέδιο πόλης, αναμένεται να διπλασιαστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευξεινούπολη οι τιμές των αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου κυμαίνονται από 40.000-60.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ στη Φιλοθέη από 30.000-55.000 ευρώ το στρέμμα. Δεν πρόκειται να ζημιωθούν, σύμφωνα με κτηματομεσίτες της Θεσσαλονίκης, όσοι επενδύσουν στη Νεοχωρούδα και στο γειτονικό της Πεντάλοφο. Σήμερα στη Νεοχωρούδα τα προς ένταξη αγροτεμάχια πωλούνται προς 60.000-120.000, ενώ στον Πεντάλοφο από 30.000 ως 50.000 ευρώ ανά στρέμμα.

http://www.naftemporiki.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr