Φυσικό αέριο: υποθαλάσσιο αγωγό πρότεινε στην Ελλάδα το Ισραήλ

8 Σεπτεμβρίου 201022:00

news-gas-pipelineΠρόταση για κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μέσω του οποίου το Ισραήλ θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Ελλάδα φέρεται να κατέθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου

 

προς τον κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πιθανότητα η Ιερουσαλήμ να πουλήσει στην Ελλάδα φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Λεβιάθαν».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κίνηση Νετανιάχου προς την Ελλάδα θεωρείται  αντιπερισπασμός λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κοίτασμα «Ταμάρ», όπου εντοπίστηκε προσφάτως φυσικό αέριο.

Οι σεισμικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν δείξει ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου στον «Λεβιάθαν» ανέρχονται σε 453 δισ. κυβικά μέτρα και βρίσκονται σε βάθος 5.000 μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κατασκευή ενός υποθαλασσίου αγωγού φυσικού αερίου θεωρείται η μία επιλογή που έχει στη διάθεσή του το Ισραήλ. Η άλλη είναι να επενδύσει στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LΝG).

http://www.econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr