Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας του

1 Σεπτεμβρίου 201004:03

imagesΗ ΦΕΞ και η  Αρμενική κοινότητα Ξάνθης  με την υποστήριξη της ΔΕΑΞ, παρουσιάζουν στην Ξάνθη  σε μια εξαιρετική συναυλία των κορυφαίο μουσικό Ara Dinkjian.

 “An Armenian in America”

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης

* Σε περίπτωση κακοκαιρία η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

 Ο Ara Dinkjian, ιδρυτής του πρωτοπόρου για την εποχή του σχήματος “Night Ark” επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις αναδεικνύοντας την δεξιοτεχνία του στο ούτι μέσα από τις μοναδικές συνθέσεις του, οι οποίες μένουν ανεπηρέαστες μέσα στο χρόνο.

 Ο Ara Dinkjian μοιράζεται την σκηνή με τρεις από τους μεγαλύτερους σολίστες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής: τον Σωκράτη Σινόπουλο στην πολίτικη λύρα, τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά και τον   στο πιάνο και τα πλήκτρα. Γιάννη Κυριμκιρίδη.

 Μαζί, αναζητούν τα κοινά μονοπάτια μεταξύ των Βαλκανίων και την Ανατολικής Μεσογείου και αναδεικνύουν την δεξιοτεχνία τους μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς τους.

 Οι συνθέσεις του Ara Dinkjian βρίσκουν τις βάσεις τους στις αρμένικες ρίζες του, αλλά επηρεάζονται και από τον δυτικό κόσμο, στον οποίο διαμένει ο μεγάλος σολίστας (H.Π.Α). Με έντονη την αίσθηση της τζαζ, ο ήχος του ακούγεται νοσταλγικός, αλλά παράλληλα και πολύ οικείος.

Άλλωστε, αυτό είναι ο Ara Dinkjian: ένας Αρμένιος στην Αμερική…

Εισιτήρια στο Λαογραφικό μουσείο Ξάνθης και στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στην Κομοτηνή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr