stylianidis20dimarxos201

Απάντηση Δημάρχου για τα χρέη του Δήμου Ξάνθης.

31 Αυγούστου 201007:39

stylianidis20dimarxos201Σε διάψευση όσων κάνουν λόγο για υπερχρεωμένο Δήμο προχώρησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης με δήλωσή του που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Όπως αναφέρεται  “ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια σε σχόλια αλλά και σε δημοσιεύματα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία παρουσιάζουν τον Δήμο της Ξάνθης ως υπερχρεωμένο Δήμο, δηλώνει απερίφραστα ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε καλά επίπεδα και λέμε απλά καλά διότι οι αλλαγές οι οποίες  έχουν επέλθει λόγω του μνημονίου, με τις περικοπές που έχουν γίνει προς τους ΟΤΑ με απόφαση της κυβέρνησης, μας κάνουν να ανησυχούμε για το  μέλλον.

Δηλώνει δε, ότι το μόνο δάνειο που έχει πάρει ο Δήμος Ξάνθης είναι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου, για την αγορά του κτηρίου της Τραπέζης της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική  πλατεία της πόλης μας και  στο οποίο θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου.Τα όσα φημολογούνται κατά καιρούς για υπερχρεωμένο δήθεν Δήμου είναι εκ του πονηρού και κακόβουλα.”

 Σχόλιο XanthiPress.gr

H απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης, ενδεχομένως να προέκυψε μετά το δημοσίευμα του XanthiPress.gr για τα χρέη των Δήμων της περιοχής το οποίο – ως συνήθως- αναπαράγεται από άλλα συμβατικά μέσα ή σχολιάζεται. Το εν λόγω πρωτογενές δημοσίευμα πάντως δεν κάνει λόγο για «υπερχρεωμένο» Δήμο Ξάνθης αλλά παρουσιάζει τα στοιχεία από όλους τους Δήμους της Ξάνθης, όπως αυτά δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι τα χρέη κάθε Δήμου στην Ξάνθη παρουσιάζονται αναλογικά του πληθυσμού τους. Ο τρόπος που ο κάθε Δήμος διοχετεύει τα ποσά των δανείων του είναι ζήτημα πολιτικής που δεν απασχόλησε το ρεπορτάζ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr