farmaka

Φάρμακο αυξάνει το χρόνο επιβίωσης ασθενών με καρκίνο στομάχου

4 Σεπτεμβρίου 201022:00

farmakaΗ χρήση του φαρμάκου trastuzumab επιπλέον της χημειοθεραπείας μπορεί να αυξήσει το χρόνο επιβίωσης ασθενών με καρκίνο στο στομάχι κατά σχεδόν τρεις μήνες, ανακάλυψε νέα έρευνα.

 

Ωστόσο, κείμενο που συνοδεύει την έρευνα εκφράζει προβληματισμό σχετικά με τη σχέση κόστους-αποτελεσματιόττηας της αγωγής. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘ The Lancet’.

Η έρευνα ToGA study, που περιέλαβε 584 ασθενείς σε 122 κέντρα 24 χωρών με καρκίνο του στομάχου θετικό σε HER2, ανακάλυψε ότι η πρόσθεση trastuzumab στη συνήθη χημειοθεραπεία σισπλατίνης- φλουοροπυριμιδίνης, οδήγησε σε μέση επιβίωση 13,8 μηνών, σε σύγκριση με 11,2 μήνες των ασθενών που υποβλήθηκαν μόνο σε χημειοθεραπεία-διαφορά 26%.

Τα ευρήματα κλινικής δοκιμής φάσης 3 υποδεικνύουν ότι η χρήση trastuzumab σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία θα πρέπει να θεωρηθεί ως νέα συνήθης επιλογή για ασθενείς με αυτού του τύπου καρκίνο στο στομάχι, δήλωσε ο Yung-Jue Bang, από το Seoul National University College of Medicine, στη Νότια Κορέα.

Πηγές: ′The Lancet′.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr