Καλαμάρια με αρωματικά

2 Σεπτεμβρίου 201022:00

kalamaria_Καλαμάρια με αρωματικά

 

Υλικά:

  • 800 γρ. μέτρια καλαμάρια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 3 κ.σ. ούζο ή ρακί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι μέντα
  • 1 κλαράκι άνηθο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη μεμβράνη, τα μάτια και το δόντι, τα πλένετε και τα σκουπίζετε. Κόβετε τους σάκους σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε κομματάκια.

Ζεσταίνετε σ’ένα τηγάνι 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα καλαμαράκια. Τα περιχύνετε μ’ένα κουτάλι ξύδι και περιμένετε να βγαλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε στα καλαμαράκια 2/3 του νεροπότηρου ζεστό νερό και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 40′. Προσθέτετε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.

Ψιλοκόβετε τα αρωματικά και τα βάζετε σ’ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ούζο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα.

Λίγο πριν γίνει το φαγητό, ρίχνετε τη σάλτσα στα καλαμαράκια, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα.

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr