Καλαμάρια με αρωματικά
Υλικά:
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη μεμβράνη, τα μάτια και το δόντι, τα πλένετε και τα σκουπίζετε. Κόβετε τους σάκους σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε κομματάκια.
Ζεσταίνετε σ’ένα τηγάνι 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα καλαμαράκια. Τα περιχύνετε μ’ένα κουτάλι ξύδι και περιμένετε να βγαλουν τα υγρά τους.
Προσθέτετε στα καλαμαράκια 2/3 του νεροπότηρου ζεστό νερό και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 40′. Προσθέτετε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
Ψιλοκόβετε τα αρωματικά και τα βάζετε σ’ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ούζο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, ρίχνετε τη σάλτσα στα καλαμαράκια, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα.
http://greekcook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;