Μεξικάνικο κοτόπουλο με πιλάφι
 
Υλικά: 
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
 
- 1/3 ποτηριού σάλτσα σόγιας
 
- 2 σκελίδες σκόρδο
 
- 2 πιπεριές πράσινες
 
- 1 πιπεριά κίτρινη
 
- 1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπένιος)
 
- 2 καρότα
 
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
 
- 3-4 κομμάτια σέλινο ξιδάτα
 
- λίγο φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
 
- 1 πακέτο τοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό 
 
- 1 ½ ποτήρι ρύζι για πιλάφι
 
- λίγη σάλτσα ταμπάσκο
 
Εκτέλεση: 
- Βάζουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με τη σόγια και το σκόρδο ψιλοκομμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.
 
- Κόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο) σε τετράγωνα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το καυτερό πιπεράκι.
 
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τα υγρά του (τα οποία κρατούμε) και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
 
- Προσθέτουμε τα λαχανικά κι όταν ροδίζουν ελαφριά, προσθέτουμε  το υγρό στο οποίο είχε μαριναριστεί το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
 
- Προσθέτουμε  τη διαλυμένη σούπα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι.
 
- Αφήνουμε να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν θα  το σβήσουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σκεπάζουμε με  πετσέτα. Το αφήνουμε για  5 λεπτά.
 
Θα το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
http://greekcook.gr
http://www.mpatzakidis.gr/