Στην Ξάνθη από το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος

28 Αυγούστου 201022:14

ieronimos_1Στην Ξάνθη βρίσκεται από το απόγευμα  του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καλεσμένος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

Ο μακαριότατος προεξάρχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πολιούχου της πόλης. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων ενώ το απόγευμα, ιερούργησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό του Τιμίου Προδρόμου  ενώ  ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτανεία που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε κήρυγμα.

Στις εκδηλώσεις της παραμονής του εορτασμού της μνήμης του Τιμίου Προδρόμου, παρίσταται πλήθος πιστών και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής. Στην Ξάνθη, βρίσκονται με την ευκαιρία της παρουσία του Αρχιεπισκόπου οι Μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Βεροίας-Ναούσης-Καμπανίας Παντελεήμων, Ελασσόνας  Βασίλειος,  Ηλείας Γερμανός καθώς επίσης και ο Μητροπολίτης Φιλίππων-Νεαπόλεως-Θάσου Προκόπιος.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά την ενθρόνισή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ξάνθης σε ειδική τελετή στο δημαρχείο της πόλης.

 litaneia_prodromos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr