nd_xanthi_2

Κριτική ΝΟΔΕ για το νέο Αναπτυξιακό

27 Αυγούστου 201005:56

nd_xanthi_2Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο ασκεί η ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης, που έχει πυκνώσει τις δημόσιες ανακοινώσεις της το τελευταίο διάστημα.

Η ΝΟΔΕ επικρίνει το γεγονός ότι η Θράκη υποβιβάζεται στις κατηγορίες κινήτρων ενώ την ίδια στιγμή η ίδια ζώνη κινήτρων ισχύσει στην Καβάλα και τη Δράμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το Νέο Αναπτυξιακό νόμο (ΝΑΝ) του ΠΑΣΟΚ, όποιος ¨μπήκε¨ στο συγκεκριμένο site (www.opengov.gr/ypoian) είδε τα νέα θαύματα που ετοιμάζει η συγκεκριμένη κυβέρνηση για την περιοχή της Θράκης μέσω του ΝΑΝ.

Συγκεκριμένα ο ΝΑΝ  προβλέπει 4 ζώνες κινήτρων Α, Β, Γ και Δ με ανώτατα ποσοστά ενίσχυσης 15%, 20%, 30% και 40% αντίστοιχα (επαναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε. το 2011) και βέβαια την περιοχή μας την ¨υποβιβάζει¨ από την κατηγορία Δ΄ στην κατηγορία Γ΄ , ενώ τα όποια κίνητρα δίδονται και στους νομούς Καβάλας – Δράμας.

Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος (ΝΑΝ) θα έπρεπε να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση και την περιφερειακή σύγκλιση και ιδιαίτερα την ανάπτυξη σε περιοχές σαν την δική μας.

θα έπρεπε να αποτελεί βασικό εργαλείο προώθησης των ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας και όχι να αποθαρρύνει τους πιθανούς επενδυτές από την Θράκη ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και για την ακριτική περιοχή μας. 

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, είναι επιτακτική η ανάγκη να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, με κανόνες διαφάνειας αλλά και την αξιόπιστη αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων και με τον τρόπο αυτό να παταχθεί η ανεργία, η οποία καλπάζει στην περιοχή μας, με λίγα λόγια να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης μέσω αναδιαρθρώσεων και πολιτικών περιφερειακής σύγκλισης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr