diamantopoulou

Επίθεση ΝΟΔΕ Ξάνθης σε Διαμαντοπούλου

26 Αυγούστου 201007:43

diamantopoulouΣτην κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου επιτίθεται η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή της δηλώσεις της Υπουργού για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν την προσεχή σχολική χρονιά στα σχολεία όλης της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ κρίνει ως ανεπιτυχείς τις αποφάσεις του Υπουργείυο Παιδείας για τον περιορισμό των αποσπάσεων και την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Έκπληξη προκάλεσε σε όλους μας και ειδικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα η ομολογία της υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου που ανέφερε ότι «η φετινή σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς θα έχουμε τους μισούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων λόγω των μαζικών παραιτήσεων, απόρροια του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση των μαθητών στα δημόσια σχολεία λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να ανταποκριθούν στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική.

Η εικόνα που παρουσιάζεται λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι αποκαρδιωτική για όλους μας αφού περιλαμβάνει  κενά σε δασκάλους και καθηγητές που ξεπερνούν τον αριθμό των 20.000 σε Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση.

Το μέτρο του περιορισμού των αποσπάσεων φαίνεται ότι δεν αποδίδει ενώ η κάλυψη κενών θέσεων, με την επιστροφή των εκπαιδευτικών  στα σχολεία, μόνο με ελπίδες αντιμετωπίζεται, ώστε να μετριάσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται, αν κι ευτυχώς  στην Ξάνθη το φαινόμενο αυτό είναι μικρής κλίμακας.

Η αναγγελία για χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και πάλι ελπίζουμε,  να μην ¨κολλήσουν¨  λόγω ΔΝΤ και οικονομικής κρίσης, παράγοντες οι οποίοι βάζουν φρένο και στο ομολογουμένως επιτυχημένο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια που όμως  πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφαρμοστεί φέτος σε συγκεκριμένες περιοχές και σε επιμέρους μαθήματα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τη ζήτηση κάθε σχολείου.

Αν και στη Ξάνθη η εικόνα είναι σχετικά καλύτερη από άλλους νομούς, προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, ευελπιστούμε τα κενά να καλυφθούν άμεσα έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά την τραγική ομολογία της αρμοδίας υπουργού για την αποτυχία της, γιατί περί αυτού πρόκειται, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να προγραμματίσει την αποχώρησή της.

Με την ευκαιρία αυτή και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία στην χώρα μας, η ΝΟΔΕ Ξάνθης συγχαίρει τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους εύχεται καλή πορεία στο μέλλον, στους νέους και τις νέες μας που δεν τα κατάφεραν τους παροτρύνουμε να μην καταθέσουν τα όπλα και ότι η ζωή συνεχίζεται, χρειάζεται τόλμη και όραμα από όλους μας.”

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr