Και τέταρτος νεκρός από τον ιό του Δ. Νείλου

18 Αυγούστου 201007:52

A10CDF2BF1C7D295FA7C83147C3335C8Ένα ακόμη άτομο έχασε χτες τη ζωή του λόγω λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε τέσσερις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 58, συμπεριλαμβανομένων και των 13 που διαγνώστηκαν χτες.

Από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν λάβει εξιτήριο 26, ενώ 29 νοσηλεύονται ακόμη.

Από αυτούς οι 8 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ενας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, με ιδιαίτερη προσοχή γίνονται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ το υπουργείο Υγείας διέταξε να σταματήσουν εντελώς στα κέντρα αιμοδοσίας της Λάρισας, της Κατερίνης, της Βέροιας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών.

Σε αυτές τις πόλεις το αίμα που έχει ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες έχει τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί, ανέφερε η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γωγώ Παπαϊωάννου. «Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν απαγορευτεί οι αιμοληψίες. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μην παίρνουμε αίμα από άτομα τα οποία έχουν μείνει το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», πρόσθεσε.

Ο «ιός του Δυτικού Νείλου» μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα κουνουπιού και στη βαριά του μορφή προκαλεί εγκεφαλίτιδα στον ασθενή.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή κάποιο άλλο πρόβλημα, ωστόσο ένα μικρό ποσοστό εμφανίζει σοβαρή κλινική νόσο, που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία αυχένα, απάθεια, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμο, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση.

Ο χρόνος επώασης της λοίμωξης είναι συνήθως δύο έως 14 ημέρες, καθώς τόσο είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τσίμπημα του κουνουπιού μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr