nekrotafeia_mousoulmanika

Βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής. Δήλωση Γ. Πεταλωτή

15 Αυγούστου 201015:07

nekrotafeia_mousoulmanikaΑναστάτωση προκάλεσε στην Κομοτηνή το κρούσμα βανδαλισμών που σημειώθηκε σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην περιοχή Πος-Πος.

Πρόκειται για βανδαλισμούς μικρής έκτασης σε επιτύμβιες πλάκες που όμως προκάλεσαν τους μουσουλμάνους στην Κομοτηνή. Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής αντιλήφθηκαν το περιστατικό το βράδυ της Παρασκευής και προχώρησαν σε σύντομη διαμαρτυρία έξω από το Τουρκικό Προξενείο, ενώ έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Αστυνομικό Δήμο Κοκμοτό, ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύλληψη των δραστών και τη φύλαξη, στο εξής, των χώρων αυτών .

Άγνωστοι παραμένουν οι δράστες, όπως άγνωστη παραμένει η ταυτότητα όσων ωφελήθηκαν από τις ενέργειες αυτές, παραμονές της ιστορικής λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά. Πάντως μειονοτικά Μ.Μ.Ε κάνουν λόγο για μηνύματα που άφησαν στο σημείο μέλη της “Χρυσής Αυγής”, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιωνεται επισήμως.

 Ο Υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή το περιστατικό δήλωσε:
«Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας.   Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα.

 

Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr