Αναστολή δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

14 Αυγούστου 201022:00

epiplomenh_katoikia«Παγώνουν» τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για το 2010, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Οργανισμού, ο υπουργός Εργασίας ενέκρινε στις 29 Ιουλίου με υπουργική απόφαση την αναστολή των δανείων μέχρι τις 31/12/2010.

 

Πάντως,  ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξη Τύπου από την Κρήτη, διαβεβαίωσε ότι όλα τα προγράμματα Εργατικής Κατοικίας για τα οποία ο Οργανισμός έχει δεσμευτεί θα υλοποιηθούν.

«Κανένας άνθρωπος στον οποίο ο Οργανισμός έδωσε υπόσχεση για επιδότηση ενοικίων, για δάνειο αγοράς κατοικίας και τα λοιπά προγράμματα του Οργανισμού, δεν θα αδικηθεί. Δεν θα πάρουμε πίσω υποσχέσεις ούτε θα ανατρέψουμε οικογενειακούς προγραμματισμούς. Oσες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει θα τις φέρουμε σε πέρας», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Οπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος η απόφαση ήταν δύσκολη, οφείλεται όμως στο γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τον ΟΕΚ με αποθεματικά 250 εκατ. ευρώ έναντι δεσμεύσεων για προγράμματα ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Με υπουργική απόφαση, ο ΟΕΚ προχωρά στην προσωρινή διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού για το διάστημα από 9 Ιουλίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2010 για τις εξής περιπτώσεις:

Α) προγράμματα που προβλέπονται από το άρθρο 31 του κανονισμού του ΟΕΚ,

Β) προγράμματα επιδότησης επιτοκίων από τον ΟΕΚ,

Γ) δάνεια για αποπεράτωση ή επισκευή υπάρχουσας κατοικίας,

Δ) προγράμματα χορήγησης στεγαστικού δικαιώματος του άρθρου 31 του κανονισμού του ΟΕΚ.

Στην απόφαση τονίζεται, πως δάνεια αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας για τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί δόσεις, εξακολουθούν να ικανοποιούνται κανονικά, ως προς τη χορήγηση των δόσεων που απομένουν.

http://portal.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr