Τα μήκη της φούστας προβλέπουν τον καιρό?

21 Αυγούστου 201022:00

ebay_skirts_500Έρευνα αποκάλυψε πως οι 19 βαθμοί είναι η μαγική θερμοκρασία κατά την οποία οι φούστες των γυναικών στη Βρετανία φτάνουν επιτέλους πάνω από το γόνατο.

 

Το στρίφωμα τότε ανεβαίνει κατά μέσο όρο 2,5 εκατοστά για κάθε βαθμό θερμοκρασίας μεταξύ 19 και 22 βαθμών προτού ανέβει αρκετά πιο ψηλά, λέει το online site αγορών eBay.co.uk.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Η ανάλυση των στοιχείων πωλήσεων δείχνει πως η ζήτηση για πιο κοντές φούστες τείνει να αυξάνεται τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ πριν από την πραγματική αύξηση της θερμοκρασίας.

Οι υποψίες για τη κρυφή σχέση στριφώματος και καιρού επιβεβαιώθηκαν από έρευνα που πραγματοποίησε το eBay.co.uk. μέσω του νέου του online Fashion Outlet.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όταν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν κάτω από τους πέντε βαθμούς, το στρίφωμα με τη σειρά του αγγίζει το ανώτατο όριο των 20,5 εκατοστών κάτω από το γόνατο, μένοντας με αποφασιστικότητα σε αυτό το μήκος ακόμη και σε πιο κρύες περιόδους.

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, το στρίφωμα αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά μαζί με τον υδράργυρο.

Η πρώτη δειλή οπισθοχώρηση της maxi φούστας παρατηρείται στους 11 βαθμούς, όταν οι γραμμές του στριφώματος ανεβαίνουν κατά μέσο όρο 13 εκατοστά κάτω από το γόνατο και συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν σταθερά προς τη κορυφή, φτάνοντας τα 5 εκατοστά στους 16 βαθμούς.

Η φούστα όμως δεν καταφέρνει να αγγίξει το γόνατο, παρά μόνο στους 19 βαθμούς, σηματοδοτώντας στο σημείο αυτό και την επιτάχυνση της ανοδικής της τάσης.

Στους 22 βαθμούς λοιπόν το στρίφωμα έχει φτάσει σχεδόν 8 εκατοστά πάνω από το γόνατο, προτού αναρριχηθεί σταδιακά αλλά σταθερά προς τα 13 εκατοστά στους 30 βαθμούς.

Αυτό όμως που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με την έρευνα του Ebay, είναι η δυνατότητα πρόβλεψης του καιρού μέσω της ζήτησης για πιο κοντές ή πιο μακριές φούστες που αυξάνεται τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την αλλαγή της θερμοκρασίας.

Όπως σχολίασε ενθουσιασμένος ο εκπρόσωπος του eBay, Ruth Szyszkowsk: «Είδαμε τις πωλήσεις των σορτς φουστών να εκτοξεύονται ιλιγγιωδώς κατά 200% πριν από το πρόσφατο κύμα καύσωνα. Επιπλέον, η ζήτηση για μακρύτερες φούστες ξεκινάει τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την άφιξη του ψυχρού καιρού, άρα οι δεξιότητες μεγάλης εμβέλειας της πρόγνωσης του καιρού με φούστα είναι ακόμα πιο ακριβείς και αξιόπιστες κατά τη διάρκεια του χειμώνα .

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται λοιπόν, οι αγοραστικές συνήθειες του έθνους μας μπορούν να προσφέρουν εξίσου ακριβή πρόβλεψη καιρού με την ακρόαση του μετεωρολογικού γραφείου Met Office. Εμείς το αποκαλούμε μετεωρολογία της μίνι φούστας. Η συμβουλή μας θα ήταν –αν θέλετε να ξέρετε πως θα είναι ο καιρός σε τρεις μέρες, εκτός από το να κοιτάτε ψηλά, να κοιτάτε και χαμηλά…’’

Προς το παρόν υπάρχουν 139.201 φούστες προς πώληση στο eBay.co.uk, με νέες φούστες σε πολύ μειωμένες τιμές  διαθέσιμες από διάσημα brands στο Fashion Outlet – eBay.co.uk/outlet. Η μέση τιμή πώλησης για φούστες σε ολόκληρο το site είναι £6.51.

Μήκος στριφώματος και δεδομένα θερμοκρασίας:
• Κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου:  20,5 εκατοστά κάτω από το γόνατο.
• Μεταξύ 5 και 9 βαθμών: Καμία αλλαγή- ακόμα 20,5 εκατοστά κάτω από το γόνατο.
• 11 βαθμοί Κελσίου: 13 εκατοστά κάτω από το γόνατο.
• Δεκαέξι βαθμοί: 5 εκατοστά κάτω από το γόνατο.
• Δεκαεννιά βαθμοί– στο ύψος του γονάτου. Ένα κεντρικό σημείο.
• Είκοσι δύο βαθμοί Κελσίου: 8 εκατοστά πάνω από το γόνατο.
• Τριάντα βαθμοί: 13 εκατοστά πάνω από το γόνατο.

http://fe-mail.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr