Τα μυστικά της γράμμωσης

10 Αυγούστου 201022:00

abs_s111_bΚανένα σώμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδανικό εάν δεν παρουσιάζει υψηλό επίπεδο γράμμωσης.

Γράμμωση έχουμε όταν οι μύες μας είναι ευδιάκριτοι κάτω από το υποδόριο στρώμα του λίπους. Η διαδικασία της γράμμωσης αποτελεί γρίφο για τους περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γυμναστική, χωρίς ποτέ να έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις. Η μέθοδος της απλής μείωσης των θερμίδων δεν αρκεί σε καμία περίπτωση ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να δώσει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Γενετική προδιάθεση

Τα τρία είδη σωματότυπου διαφέρουν αρκετά στη σωματική τους σύσταση, δίνοντας σαφές πλεονέκτημα στο γενετικά προικισμένο μεσομορφικό άνθρωπο. Τα υπόλοιπα δυο (εκτομορφικος, ενδομορφικος) χρειάζονται πολύ περισσότερη προσπάθεια για απόκτηση γράμμωσης και κυρίως για τη συντήρηση της.

Η απόκτηση του γραμμωμένου σώματος είναι ένας συνδυασμός προπόνησης, διατροφής και ενεργητικού τρόπου ζωής.

Κανόνας πρώτος: Γυμνάζομαι με μεγάλα βάρη

Αντίθετα με την άποψη που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια γύρω από την σχέση γράμμωση- επιβάρυνση, ο αποδοτικότερος τρόπος προπόνησης είναι τα πολλά κιλά με λίγες επαναλήψεις. Η γράμμωση απαιτεί μεγάλους μύες και οι μύες με τη σειρά τους μεγάλη αντίσταση.

Κανόνας δεύτερος: Κάνω αρκετή αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία κατανάλωσης ενέργειας δίνοντας πολλαπλό όφελος στον οργανισμό.

Κανόνας τρίτος: Μειώνω το αλάτι στα γεύματα

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και αυτό θα πρέπει να ελαττωθεί αν μας ενδιαφέρει η εικόνα του ΄΄στεγνού΄΄ σώματος

Κανόνας τέταρτος: Αύξηση των σωματικών δραστηριοτήτων

Πολύ δύσκολα θα δούμε έναν άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωή αρκετά γραμμωμένο. Δυστυχώς η προπόνηση δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει όλη την ενεργειακή δαπάνη που χρειαζόμαστε.

Κανόνας πέμπτος: Κάνω πολλά μικρά γεύματα

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία αύξησης του μεταβολισμού είναι τα τακτικά γεύματα. Τα γεύματα δεν πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από τρεις ώρες, ενώ το μέγεθος πρέπει να είναι τόσο ώστε να μας εξασφαλίζει αρκετή ενέργεια αλλά και εύκολη πέψη.

Κανόνας έκτος: Συγκεκριμένο ωράριο διατροφής-προπόνησης

Όταν το σώμα συνηθίζει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα διατροφής και προπόνησης αποθηκεύει πολύ λιγότερο λίπος αφού μπορεί να συγχρονιστεί καλύτερα στις ενεργειακές δαπάνες.

Κανόνας έβδομος: Υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης στα γεύματα

Η γράμμωση απαιτεί μεγάλους μύες και η υπερτροφία απαιτεί αρκετή πρωτεΐνη.

Κανόνας όγδοος: Πίνω άφθονο νερό

Η κατανάλωση νερού συμβάλει τα μέγιστα στην αποφυγή της κατακράτησης υγρών από το σώμα. Το νερό μας βοηθά να απαλλαγούμε από το υπερβάλλον νάτριο, που μπορεί να προκαλεί κατακράτηση υγρών..

Κανόνας ένατος: Αποφεύγω τελείως το junk food

Η έντονη γεύση που δίνει το ΄΄πλαστικό΄΄ φαγητό προσφέρει θερμίδες με ασήμαντη ενεργειακή προσφορά. Το είδος των συγκεκριμένων θερμίδων αποκαλείται χαρακτηριστικά ΄΄κενό΄΄

Κανόνας δέκατος: Τρώω μόνο όσους υδατάνθρακες χρειάζομαι

Οι υδατάνθρακες αποτελούν το βασικό καύσιμο του οργανισμού. Δεν παραβλέπουμε ότι οποιαδήποτε υπερβολή θα αποθηκευθεί κάτω από το δέρμα υπό μορφή λίπους

http://www.men24.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr