Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

4 Αυγούστου 201005:00

D9110D3615A92F541482F2CD5C5C8B85Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου έπειτα από νέα αιματηρά επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις Λιβανέζους στρατιώτες και ένα δημοσιογράφο.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ισραηλινού αξιωματικού, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον Ντοβ Χαράρι, διοικητή τάγματος με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ο θάνατος του 45χρονου αξιωματικού έγινε γνωστός από τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου, αλλά ο ισραηλινός στρατός καθυστέρησε την επίσημη ανακοίνωση μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με τον στρατό, ένας ακόμη ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε στις συγκρούσεις.

Έκκληση ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση

Έκκληση για την επίδειξη της «μέγιστης δυνατής αυτοσυγκράτησης» απηύθυνε η δύναμη του ΟΗΕ που σταθμεύει στο Λίβανο (Finul) μετά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε ανάμεσα σε λιβανέζους και ισραηλινούς στρατιώτες.

«Υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ του λιβανικού και του ισραηλινού στρατού κατά μήκος της Μπλε Γραμμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNIFIL Αντρέα Τενέντι.

Ο Τενέντι πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης είναι προς το παρόν η αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή και τόνισε ότι ο υποδιοικητής Σάντι Μπονφάντι είναι σε επαφή με τις διοικήσεις του ισραηλινού και του λιβανικού στρατού καλώντας τους να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr