anaptixi

Στα υψηλότερα κίνητρα οι νομοί της Περιφέρειας

2 Αυγούστου 201023:01

anaptixiΣτην υψηλότερη κατηγορία κινήτρων, τη ζώνη Γ΄ θα βρίσκονται οι πέντε νομοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ύψος επιδότησης επενδυτικών σχεδίων έως και 50%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου αναπτυξιακού νόμου που κατατέθηκε την Βουλή από την αρμόδια υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη.

 Αρχικά υπήρξε σκέψη για την εξαίρεση του Νομού Καβάλας από την εν λόγω ζώνη κινήτρων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών και των φορέων του γειτονικού νομού και πλέον το ζήτημα έχει λυθεί καθώς όλοι οι νομοί της Περιφέρειας εντάσσονται στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων.

 Είναι γεγονός ότι ο αναπτυξιακός νόμος αναμενόταν με ιδιαίτερη προσμονή από τους φορείς της περιοχής αλλά, στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν πρόκειται να επιφέρει κινητικότητα στον τομέα των επενδύσεων που εμφανίζεται σε τέλμα το τελευταίο διάστημα.

 Ακόμη, στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι επενδυτικά σχέδια των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 3 εκατομμυρίων ευρώ θα αξιολογούνται από την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας με έδρα την Θεσσαλονίκη.

 Ο νέος αναπτυξιακός νόμος επιδιώκει να εφαρμόσει ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, το οποίο θα βασίζεται στην πράσινη επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια βαθμολογώντας τις υποψήφιες επενδύσεις με βάση τα κριτήρια αυτά σε ποσοστό 80%.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr