Πατάτες αλά Ριοχάνα

8 Αυγούστου 201022:00

rioxanaΗ συνταγή είναι ισπανική .

Υλικά:

  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 νεροπότηρο νερό

Εκτέλεση:

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και τα σοτάρομε για λίγο ακόμη.
  • ΄Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και το λουκάνικο κομμένο σε φέτες. ανακατεύουμε για λίγο και μετά βάζουμε το νερό, την πάπρικα και το αλάτι.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και κόκκινο κρασί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr