Δύσκολη η επιβίωση του μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο Ξάνθης

29 Ιουλίου 201007:25

malkotsΣε ναυάγιο φαίνεται ότι οδηγείται η κάθοδος του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο Ξάνθης μετά την πρόσφατη –επαναληπτική- συνάντηση που έγινε στην ταβέρνα «Φωλιά» στον Παλιό Ζυγό.

Ο κόσμος σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση ήταν λιγότερος, παρέστη ο βουλευτής Μάντατζη Τσετίν καθώς ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε, ο οποίος κάποια στιγμή αποχώρησε,  ενώ οι διοργανωτές δεν επιθυμούσαν την παρουσία δημοσιογράφων. Από τη συνάντηση πιστοποιήθηκε η απροθυμία αρκετών να επαναλάβουν το εγχείρημα, όπως είχε διαφανεί από την πρώτη συγκέντρωση των μελών του συνδυασμού.

Δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται έγινε αποδεκτή πρόταση που υποβλήθηκε  από τον βουλευτή Μάντατζη Τσετίν για την πραγματοποίηση σειράς επαφών με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων του δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας, υπό όρους που θα καθοριστούν σύντομα. Αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των διαβουλεύσεων θα υπάρξει νέα, τελική, συνάντηση του συνδυασμού και των εμπλεκομένων προκειμένου να υπάρξει η τελική απόφαση.

Πάντως με βάση τις ισορροπίες που διαμορφώνεται και με δεδομένο ότι ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις, ίσως και συμφωνίες, μεμονωμένων στελεχών για κάθοδο με το συνδυασμό της πλειοψηφίας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ανεξάρτητη κάθοδος – η οποία ούτως ή άλλως δεν αποτέλεσε επιτυχημένο εγχείρημα- θα ναυαγήσει τα περισσότερα μέλη θα κατευθυνθούν στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Άλλωστε είναι προφανής το τελευταίο διάστημα και ο διαφορετικός βηματισμός μεταξύ του Νο1 Χ. Μπαντάκ και του Νο 2 Χ. Μπαντάκ που δυσκολεύει το εγχείρημα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr