Κουρτίνες για κάθε χώρο

2 Αυγούστου 201022:00

koyrtines_giaΗ κουρτίνα εξυπηρετεί πρακτικούς λόγους καθώς βοηθάει τη σκίαση ή και συσκότιση  ενός χώρου, τον  προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα και βελτιώνει τη μόνωση, ηχητική και θερμική, του παραθύρου.

Την ίδια στιγμή όμως αποτελεί και ένα σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά με μια νέα οπτική.

Παραλληλόγραμμα πανό από τεντωμένο λεπτό ύφασμα σύρονται αναρτημένα σε δύο παράλληλες ράγες, κατά μήκος της τζαμαρίας. Επιλέγοντας δυο διαφορετικούς τόνους στο ύφασμα το παιχνίδι της φωτοσκίασης γίνεται πιο έντονο, κάνοντας πιο ενδιαφέρουσα τη μινιμαλιστική άποψη του χώρου. Αυτή η διακριτική πρόταση ταιριάζει σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού, μοντέρνο ή κλασσικό, αρκεί να διαθέτει τζαμαρία συρόμενη και με μεγάλο πλάτος.

Εδώ η κουρτίνα χρησιμοποιείται για να οριοθετήσει μια γωνιά του καθιστικού, διαχωρίζοντας τις χρήσεις μιας μεγάλης, ενιαίας επιφάνειας. Ο καναπές μοιάζει πιο φιλόξενος και προστατευμένος χωρίς να συρρικνωθεί ή να σκοτεινιάσει ο χώρος. Έξυπνη λεπτομέρεια : η διχρωμία του υφάσματος που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο κάτω, σκουρότερο μέρος της κουρτίνας, παραπέμποντας συγχρόνως στην αισθητική ταπετσαρίας τοίχου.

Ο πρωτότυπος τρόπος που ανοίγουν τα φύλλα, αφήνουν να φανεί η ανοιχτόχρωμη φόδρα τους, που κάνει πιο ανάλαφρη και φωτεινή την κλασσική μονόχρωμη κουρτίνα. Πλαισιωμένο με την κομψή αυτή αυλαία το απλό, τετράγωνο πουφ κάνει αυτή τη γωνιά του χώρου ιδιαίτερα ελκυστική, παρ’ όλη την αυστηρότητα των χρωμάτων και το βαρύ στιλ επίπλωσης.

Από ένα χοντρό κουρτινόξυλο ξεκινούν δυο πλούσια φύλλα με εκρηκτική κοραλλένια διακόσμηση, που φτάνουν μέχρι το πάτωμα πλαισιώνοντας εντυπωσιακά τη μπαλκονόπορτα. Η σκίαση το χώρου γίνεται με ένα ρόλερ από μπαμπού που τυλίγεται ακριβώς κάτω από το κουρτινόξυλο, σε απόλυτη αρμονία με το χαλί από κοκοφοίνικα και τις εξωτικές διακοσμητικές πινελιές του χώρου.

Πολυάριθμα διάτρητα σχήματα από πλαστικό, συνδεδεμένα μεταξύ τους και στις 4 πλευρές, με κρικάκια, σχηματίζουν μια πρωτότυπη κουρτίνα που παραπέμπει στη δεκαετία του 60. Αυτή η πρόταση ταιριάζει σε λιτούς χώρους με ρετρό ατμόσφαιρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν διαχωριστικό παραβάν ή ακόμα και σε επαγγελματικούς χώρους.

http://www.houselife.gr

koyrtines_5

koyrtines_4

koyrtines_3

koyrtines_2

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr