zlatkos

Πρόσκληση Ζλάκτου για κοινή συνεδρίαση Βιστωνίδας-Αβδήρων-Σελέρου

26 Ιουλίου 201016:19

zlatkosΠρόσκληση για κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των 3 Δήμων που συνενώνονται στον «καλλικρατικό» Δήμο Αβδήρων απευθύνει ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος προς τους δύο ομολόγους του, την Εύα Τσακίρη και τον Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ.

Στην πρόσκληση που κοινοποιεί στα Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Βιστωνίδας , τονίζει ότι ως Δήμαρχος του μεγαλύτερου από τους τρεις Δήμους που συνενώνονται ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία για την ενοποίηση στο νέο Δήμο προς όφελος των Δημοτών και των υπηρεσιών του νέου Δήμου.

Η επιστολή του Νίκου Ζλάκτου αναφέρει:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ο Νόμος 3852/2010 που περιγράφει το Σχέδιο «Καλλικράτης» προέβλεψε για την περιοχή μας τη δημιουργία ενός διευρυμένου δήμου με τη συνένωση των τριών Δήμων, Βιστωνίδος, Αβδήρων και Σελέρου.

Με αυτήν την απόφαση τέθηκαν οι βάσεις για ένα αυτοδιοικητικό μοντέλο διοίκησης με τεράστιες αναπτυξιακές, οικονομικές και πολιτισμικές δυνατότητες και αρμοδιότητες. Μέσα από ένα σύνολο ανθρώπων και περιοχών με ιδιαιτερότητες, πρέπει να επιτευχθεί μια δημιουργική ομοιογένεια και με σκληρή δουλειά να ανέλθει και να σταθεί ο νέος δήμος στο ύψος που του αξίζει. Εισερχόμαστε σε ένα νέο τοπίο, που θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων, πλέον, να έχουμε κοινούς στόχους, όρεξη για προσφορά και προφανώς κατανόηση. Το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλει στους νέους οργανισμούς να είναι ανταγωνιστικοί, αυτοτελείς και «συμμαζεμένοι» οικονομικά, με συστατικό την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα αποδώσουν οφέλη στον πολίτη.

Η νέα Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει. Να υπάρχει η αυτοδιοικητική και όχι απαραίτητα η πολιτική εμπειρία σε συνδυασμό με την φρεσκάδα, τις νέες ιδέες και ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που θα μπορέσει να οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Από τη θέση του Δημάρχου του μεγαλύτερου από τους Δήμους που ενώνονται, σας καλώ μαζί με τα Μέλη των Δημοτικών σας Συμβουλίων, για να ξεκινήσουμε από τώρα μια κοινή πορεία προετοιμασίας ενός κατάλληλου περιβάλλοντος προς όφελος των δημοτών μας, των υπηρεσιών μας και γενικότερα του τόπου μας.

Δηλώνω κατηγορηματικά, όπως θα έκανε ο καθένας για τον τόπο του, που αγαπά και τιμά, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες και υπερβάλλοντα τοπικισμό, ότι πρέπει να δουλέψουμε ώστε ο νέος πια Δήμος Αβδήρων μέσα από μια ενιαία κοινή προσπάθεια πλαισιωμένη από τους πιο άξιους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, που θα δουλέψουν τιμώντας την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου και μεταλαμπαδεύοντας παραδόσεις, ήθη και έθιμα, θα διατηρήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, να αποκτήσει μια νέα στρατηγική ανάπτυξης.

Για τους παραπάνω λόγους, σας καλώ να ορίσουμε μια ημερομηνία η οποία θα αναφέρεται στην πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. Βιστωνίδος για αυτήν την Ειδική Κοινή Συνεδρίαση των Δημοτικών μας Συμβουλίων και σας παρακαλώ από την πλευρά σας να καταθέσετε πιθανή θεματολογία και θέσεις για τα συγκεκριμένα θέματα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr