Αυτά τα ντολμαδάκια είναι ελαφρά και πρωτότυπα. Φτιαγμένα με σολομό, ρύζι και κάππαρη. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μια ελαφριά μαγιονέζα και να τα σερβίρετε ως ορεκτικό.
“20 αμπελόφυλλα
1 1 /2 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
4 φέτες καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια κάππαρη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Βράζετε τα αμπελόφυλλα για 1 λεπτό, εάν είναι κονσέρβας και 5 λεπτά, εάν είναι φρέσκα. Τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αναμειγνύετε το βρασμένο ρύζι με το σολομό, την κρέμα γάλακτος, την κάππαρη, το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ενοποιηθούν.
Βάζετε σε κάθε αμπελόφυλλο μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα που έχετε ετοιμάσει και τα τυλίγετε πολύ σφιχτά ώστε να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου.
Από το βιβλίο ”Μαγειρέψτε & μαγέψτε” της Σοφίας Σκούρα.
Από τις εκδόσεις Φυτράκη.
http://www.gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;