Ντολμαδάκια με σολομό

4 Αυγούστου 201022:00

ntolmadakia_solomoΑυτά τα ντολμαδάκια είναι ελαφρά και πρωτότυπα. Φτιαγμένα με σολομό, ρύζι και κάππαρη. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μια ελαφριά μαγιονέζα και να τα σερβίρετε ως ορεκτικό.

συστατικά

“20 αμπελόφυλλα
1 1 /2 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
4 φέτες καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια κάππαρη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

οδηγίες

Βράζετε τα αμπελόφυλλα για 1 λεπτό, εάν είναι κονσέρβας και 5 λεπτά, εάν είναι φρέσκα. Τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αναμειγνύετε το βρασμένο ρύζι με το σολομό, την κρέμα γάλακτος, την κάππαρη, το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ενοποιηθούν.

Βάζετε σε κάθε αμπελόφυλλο μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα που έχετε ετοιμάσει και τα τυλίγετε πολύ σφιχτά ώστε να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου.

Από το βιβλίο ”Μαγειρέψτε & μαγέψτε” της Σοφίας Σκούρα.

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.

http://www.gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr