Διεθνής Διαγωνισμός Εικονογραφημένης Ιστορίας

2 Αυγούστου 201022:00

Patrimonito_mTo Kέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό Εικονογραφημένης Ιστορίας, για τη δημιουργία του επόμενου επεισοδίου της σειράς κινουμένων σχεδίων “Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά”.

Καλούνται οι νέοι ηλικίας 12 έως 18 ετών, να εκφράσουν τις ιδέες τους με τη μορφή εικονογραφημένης ιστορίας για τη σειρά “Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά”.

Κάθε δημιουργία πρέπει να υποβληθεί στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO (Ακαδημίας 3, 7ος όροφος, Αθήνα Τ.Κ. 10027, unescogr@mfa.gr ή info@unesco-hellas.gr), η οποία θα διαβιβάσει τις επιλογές εικονογραφημένης ιστορίας στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στις αρχές του 2011, για την τελική μεταξύ των επιλογών των Εθνικών Επιτροπών των Κρατών-μελών. Ο διαγωνισμός φέτος επικεντρώνεται σε θέματα που τονίζουν ειδικότερα τη σχέση μεταξύ της Παγκόσμιας Κληρονομιάς και κοινοτήτων, τον αειφόρο τουρισμό, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιοποικιλότητα.
Αφορά στα ελληνικά μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς:
1. Ναός Επικούριου Απόλλωνος στις Βάσσες
2. Ακρόπολη Αθηνών
3. Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών
4. Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο
5. Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας
6. Δήλος
7. Πυθαγόρειο και Ηραίο Σάμου
8. Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών (Βεργίνα)
9. Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών και Τίρυνθας
10. Aγιον Όρος
11. Μετέωρα
12. Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία Θεσσαλονίκης
13. Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου
14. Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά
15. Μονή Δαφνίου, Μονή Οσίου Λουκά και Νέα Μονή Χίου
16. Χώρα, Μονή Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και Σπήλαιο Αποκάλυψης Πάτμου
17. Παλαιά Πόλη Κέρκυρας

Πληροφορίες για τα ελληνικά μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς δίδονται: στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΤ http://odysseus.culture.gr/h/2/gh21.html και στην ιστοσελίδα του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO http://whc.unesco.org/en/statesparties/gr

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2002, στο πλαίσιο του Προγράμματος για την Εκπαίδευση του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. “Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά” είναι σειρά ταινιών μικρού μήκους με κεντρικό χαρακτήρα κινουμένου σχεδίου τον Patrimonito (Κληρονομούλη). Σε κάθε επεισόδιο, ο Patrimonito βοηθά τα παιδιά να μάθουν για ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και τις προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει, προτείνοντας μια λύση για την διατήρηση του μνημείου.
Το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς έχει ήδη παράγει 8 επεισόδια με τις περιπέτειες του Patrimonito, τα οποία δημιουργήθηκαν με βάση εικονογραφημένες ιστορίες σχεδιασμένες από τους νέους. Οι ψηφιακοί δίσκοι (DVD) έγιναν με στόχο να κινητοποιήσουν τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διατήρηση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο διαγωνισμός βοηθά τους νέους στα σχολεία και στις οργανώσεις νεολαίας να αποκτήσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης σχετικά με τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας, καθώς και να μεταδώσουν το μήνυμά τους προς τους συνομήλικους τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε εικονογραφημένη ιστορία πρέπει να υποβληθεί στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, πριν από τις 15 Δεκεμβρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό στον κόμβος του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς: http://whc.unesco.org/en/activities/626/, και στον κόμβο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO: http://www.unesco-hellas.gr/gr/2_0.htm

Πηγή:http://entertainment.in.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr