paparhga

Α. Παπαρήγα από την Ξάνθη: “Μεγάλη απειλή η εξαγορά της ΑΤΕ”

18 Ιουλίου 201015:17

paparhgaΜεγάλη απειλή χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα στις δηλώσεις της στην Ξάνθη την εξαγορά της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς το Σάββατο.

Η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε που ξεκίνησε την περιοδεία της στη Θράκη από την Ξάνθη, μίλησε σε εκδήλωση γυναικών στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Δημόκριτος. Λίγο πριν την είσοδό της μίλησε στους δημοσιογράφους της πόλης για τις τρέχουσες εξελίξεις και κυρίως για το ζήτημα της εξαγοράς της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς.

 «Πάνω στα λείψανα των κατακτήσεων των εργαζομένων, αρχίζει τώρα το πάρτυ των εξαγορών, των συγχωνεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα όσα περισσότερα χάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξη στους κεφαλαιοκράτες να παίρνουν και περισσότερα. Από αυτή την άποψη δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από τη καταδίκη, στη συνείδηση των εργαζομένων, του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης και η πάλη για να το δυσκολέψουμε στην εφαρμογή του.

Η αγροτιά, οι γυναίκες, οι νέοι άνθρωποι θα είναι άμεσα τα μεγάλα θύματα. Ποινικοποιείτα η  αγροτική παραγωγή και ο μικρός παραγωγός θα δεχθούν νέα πλήγματα με την απειλή της στέρησης των επιδοτήσεων. Επίσης απειλή είναι η περίπτωσηνα εξαγοραστεί η Αγροτική Τράπεζα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει υποθηκεύσει ένα μεγάλο μέρος της γης των μικρών παραγωγών, αυτών που έχουν μικρή ιδιοκτησία. Παρόλα αυτά η αντίσταση θα υπάρξει και θα είναι πολύ οδυνηρή για τους κρατούντες» σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα από την Ξάνθη.

Από την Καβάλα, όπου παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου η Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όλα τα προηγούμενα χρόνια έλαβε «τόνους υποσχέσεων και παραπλανητικών αναπτυξιακών οραμάτων αλλά σήμερα υστερεί πάρα πολύ και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους εργαζόμενους της περιοχής είναι ότι τα προβλήματα του τόπου τους είναι απόρροια της γενικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr