diodia_533_355

Θα αφήσουν το έγκλημα και θα φυλάνε διόδια.

17 Ιουλίου 201007:00

diodia_533_355«Χοντραίνει» το παιχνίδι με το ζήτημα των διοδίων στη Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Μεταφορών σκοπεύει να επιβάλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας στα διόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ολοένα και πιο μαζικό κίνημα κατά των διοδίων όσων οδηγών επικαλούνται τη νομοθεσία και τα συνταγματικά τους δικαιώματα προκειμένου να μην πληρώνουν το αντίτιμο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, 600.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει περίπου από τα διόδια των Αφιδνών (που είναι το επίκεντρο των αντιδράσεων) χωρίς να πληρώσουν. Οι υπάλληλοι (και οι εταιρίες) σκληραίνουν τη στάση τους και το ίδιο φαίνεται ότι κάνει και το κράτος που έχει ανοίξει ανοιχτή κόντρα με τους ενεργούς πολίτες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την δίωξη πολίτη.

Το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συνδρομή του  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να φυλάσσονται από αστυνομικούς οι σταθμοί διοδίων και να αποτρέπεται η άρνηση πληρωμής, που δεν αποτελεί ξεκάθαρη παρανομία αλλά είναι αντικείμενο προς νομική διερεύνηση. Πρακτικά το κράτος με τη σοβαρή λειψανδρία αστυνομικών (που συνεχίζουν να φρουρούν καλλιτέχνες και μεγαλοδημοσιογράφους παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις) θα αποσύρει και άλλους αστυνόμους από την προστασία των πολιτών από το έγκλημα, προκειμένου αυτοί να φρουρούν διόδια.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr