Ραβανί με ινδοκάρυδο

15 Ιουλίου 201022:00

ravani_indokΡαβανί με ινδοκάρυδο

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αβγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν, το ινδοκάρυδο και το γάλα (Σημείωση (από μια τεμπέλα προς τεμπέλες): Εγώ όλα μαζί τα ρίχνω στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω και το ίδιο καλό αποτέλεσμα βγαίνει).
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για ένα 5λεπτο και προς το τέλος του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ραβανί με λίγο έξτρα ινδοκάρυδο.

Μυστικό: Το ραβανί θα πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.

http://greekcook.gr/syntages

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr