Το Τέξας έπληξε η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού

6 Ιουλίου 201017:25

petrelaiokhlida-thumb-largeΣφαιρίδια πίσσας ανακαλύφθηκαν στο Τέξας, την ώρα που η ΒΡ ανακοίνωσε πως χθες συγκέντρωσε ποσότητες πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού ισοδύναμες με 24.980 βαρέλια ημερησίως.

Όλες οι πολιτείες των αμερικανικών ακτών στον Κόλπο του Μεξικού έχουν πλέον πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα, καθώς ανακαλύφθηκαν σφαιρίδια πίσσας στο Τέξας.

Τα μικρά σφαιρίδια πίσσας είχαν συγκεντρωθεί στις παραλίες του Γκάλβεστον στο Τέξας κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι αναλύσεις έδειξαν σήμερα ότι προέρχονται από την πετρελαιοκηλίδα αλλά οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να καθορίσουν αν προέρχονται από την ίδια την διαρροή ή από κάποιο πλοίο άντλησης.

Μετά από την έκρηξη της εξέδρας άντλησης στις 20 Απριλίου, έχουν παρατηρηθεί ίχνη πετρελαίου στις πέντε πολιτείες του Κόλπου του Μεξικού: στην Λουϊζιάνα, στο Μισισιπή, στην Αλαμπάμα, στην Φλόριντα και τώρα στο Τέξας.

Τα σφαιρίδια που εντοπίστηκαν στο Γκάλβεστον έχουν διάμετρο από ένα έως τρία εκατοστά και καλύπτουν «λιγότερο από το 1% των παραλίων» ανέφεραν οι αρχές, οι οποίες αναμένεται να δώσουν Συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα.

Περίπου 25.000 βαρέλια ημερησίως συλλέγει η ΒΡ

Η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα πως τα συστήματά της για τη συλλογή της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπου του Μεξικού συγκέντρωσαν, ή έκαυσαν, χθες ποσότητες ισοδύναμες με 24.980 βαρέλια ημερησίως.

Ο εκπρόσωπος της ΒΡ Μαρκ Πρέγκλερ δήλωσε πως οι προετοιμασίες συνεχίζονται για να ενταχθεί και τρίτο σκάφος, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα συλλογής πετρελαίου στα 53.000 βαρέλια ημερησίως, από τα 28.000 που είναι η απόδοση έως σήμερα.

Ο Πρέγκλερ πρόσθεσε πως η ΒΡ θα ενσωματώσει το τρίτο σκάφος «μέχρι τα τέλη της εβδομάδος».

Πηγή: kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr