Μοσχάρι με Γαρύφαλα

7 Ιουλίου 201022:00

mosxarigaryfalaΠολύ πλούσιο γευστικά φαγητό. Ιδανικό για κρύο, παρέα και κόκκινο κρασί!!!

 

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα.
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο) ολόκληρο κομμάτι
½ κιλό φρέσκιες κατακόκκινες ντομάτες πολτοποιημένες ή αν δεν είναι η εποχή τους κονσέρβα
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα τριμμένα
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 γαρύφαλλα
ζωμό βοδινού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπάγκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράξτε το κρέας σε τρία σημεία, μπήξτε μέσα στο κρέας τις σκελίδες σκόρδου, δέστε το με σπάγκο και αλατοπιπερώστε. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά απ’ όλες τις μεριές το κρέας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σωτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα γαρύφαλλα. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να μαγειρευτούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται προσθέστε και λίγο ζεστό νερό. Μετά τα 20 λεπτά προσθέστε το κρασί και τις ντομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη ένα τέταρτο. Στη συνέχεια περάστε τη σάλτσα από μια σίτα, περιχύστε το κρέας με τη δαιυγασμένη σάλτσα και μαγειρέψτε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για τουλάχιστον 2 ώρες, γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και σβήσετε τη φωτιά, αφήστε το κρεάς μαζί με τη σάλτσα να σταθούν για λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε το σπάγκο και κόψτε το κρέας σε φέτες.
Tip: – Συνδυάστε το με πουρέ πατάτας και βραστά λαχανικά σωταρισμένα ελαφρά με βούτυρο.
– Οι πρωτεϊνες του μοσχαριού ταιριάζουν με τις ταννίνες ενός κόκκινου κρασιού. Η σάλτσα τώρα επειδή είναι πολύ πλούσια με ντομάτα και μπαχαρικά απαιτεί ένα ακόμη πιο πλούσιο γευστικά κρασί. Συνδυάστε λοιπόν αυτό το φαγητό με ένα Ξινόμαυρο παλαιωμένο. ΤοVaeni Νάουσα που δοκίμασα τελευταία ήταν μια συγκλονιστική τυπική Νάουσα.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

Πηγή:http://www.yumm.gr

www.mpatsakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr