polites20gia20tin20allagi

Στη Σταυρούπολη ο Χ. Πούλιος. Πρόταση για κοινό Δημοτικό Συμβούλιο

1 Ιουλίου 201014:10

polites20gia20tin20allagiΠρόταση  για ειδική, κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων
Ξάνθης – Σταυρούπολης έκανε  μετά από επίσκεψή του στον ορεινό Δήμο ο Χρήστος Πούλιος.

Η επίσκεψη έγινε την  Τετάρτη 30 Ιουνίου και ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή,  Χρίστος Πούλιος συνοδευόταν από κλιμάκιο στελεχών του συνδυασμού του , στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής του με κατοίκους της ορεινής περιοχής που έχει συνενωθεί διοικητικά και χωροταξικά με το Δήμο Ξάνθης.

Στην έδρα του Δήμου, ο Χρήστος Πούλιος παρακολούθησε τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης, ενώ με τη συνεργασία παραγόντων κι εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας ενημερώθηκε τόσο για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής όσο και για το τρέχον πρόγραμμα δράσης και τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της νυν Δημοτικής Αρχής.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο κ. Πούλιος επεσήμανε την αυξημένη αναγκαιότητα, λόγω Καλλικράτη,  να γίνει από τη Δημοτική Αρχή Ξάνθης, χρήση του άρθρου 67 παράγρ.10 του νέου νόμου όπου προβλέπεται «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει, εκτός της έδρας του, στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, ύστερα από απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών του».

«Οι δυσκολίες προσαρμογής των δύο Δήμων στο νέο διοικητικό σχήμα και η
χαρτογράφηση των ιδιαίτερων προβλημάτων που θα κληθεί αυτό να αντιμετωπίσει, θα πρέπει», τόνισε ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή, «να γίνουν αντικείμενο συζήτησης από τώρα σε μια κοινή, ειδική συνεδρίαση των ολομελειών των Δημοτικών Συμβουλίων Ξάνθης και Σταυρούπολης».

Την πρόταση αυτή θα καταθέσει ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή, προς ψήφιση από το Σώμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr